[B4 2.6 ABC] Ustawienie rozrzadu
[B4 2.6 ABC] Ustawienie rozrzadu
Witam Panowie mam taki problem ktory dotyczy rozrzadu. Przed zdjeciem glowic ustawilem polksiexyce na wałkach w poziomie narysowałem sobie znaki i na lewej glowicy jest dobrze na wale dobrze a na prawej glowicy gdy ustawie na znakach to pol ksiezyc jest w pionie.Przy remoncie glowicy sciagali walki i mozliwe jest to ze przekrecili wałki ? Prosze o jakas porade z góry dziekuje
Ostatnio zmieniony 11 lip 2017, 00:18 przez BrajanABC, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli jedna blacha jest poziomo, większym otworem do środka, znak na kole pasowym wału jest ok, a druga blacha jest w pionie to bym auta nie odpalał.
Albo zrzucasz pasek i zakładasz po ustawieniu wałków jak należy(dla mnie banalne, bez przyrządu zawsze robię , tylko sprawdzam obracając ręcznie wał), albo popuszczasz na pechowym wałku śrubę i jeżeli uda się oddzielić koło zębate od wałka(bywa zapieczone) to za blachę ustawiasz ostrożnie wałek.
Ogólnie jeden z łatwiejszych i fajniejszych do ustawienia rozrządów, zwłaszcza w C4, gdzie mam sporo miejsca.
Albo zrzucasz pasek i zakładasz po ustawieniu wałków jak należy(dla mnie banalne, bez przyrządu zawsze robię , tylko sprawdzam obracając ręcznie wał), albo popuszczasz na pechowym wałku śrubę i jeżeli uda się oddzielić koło zębate od wałka(bywa zapieczone) to za blachę ustawiasz ostrożnie wałek.
Ogólnie jeden z łatwiejszych i fajniejszych do ustawienia rozrządów, zwłaszcza w C4, gdzie mam sporo miejsca.