[ 80 b4] Czujnik temperatury
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Cześć, pozwolę sobie odświeżyć temat. Problem polega ze wskazywaniem prawidłowej temp. silnika. Wymieniłem czujnik temp. i przez około 3tygodnie było git. Aktualnie oszukuje o 8 stopni według kompa diag. Podczas wymiany żarówek w liczniku sprawdziłem go pod kątem lutòw. Gdzie szukać przyczyny, w liczniku,czujnik (nowy jakiś za 50zl) czy przewody? Mam też wątpliwości co do obrotomierza przy 120km/h obrotowa wynosi 2600/min. Z góry dzięki
Ja bym chciał się dowiedzieć jeszcze jednego. Skąd wentylatory "wiedzą" kiedy się mają załączyć?
Naprawiłem swój licznik, działa. Ostatnio wymieniano u mnie jednak płyn chłodniczy oraz pompę wody. Teraz w trasie mam przeważnie 80 stopbi, co wydaje się być trochę mało. Przy tym wskazaniu załączają się również u mnie wentylatory, sprawdziłem na postoju. I teraz nie wiem czy szary czujnik coś przekłamuje (licznik wydaje się być ok, w korkach pokazuje 90-95 stopni) czy termostat już niedomaga.
Naprawiłem swój licznik, działa. Ostatnio wymieniano u mnie jednak płyn chłodniczy oraz pompę wody. Teraz w trasie mam przeważnie 80 stopbi, co wydaje się być trochę mało. Przy tym wskazaniu załączają się również u mnie wentylatory, sprawdziłem na postoju. I teraz nie wiem czy szary czujnik coś przekłamuje (licznik wydaje się być ok, w korkach pokazuje 90-95 stopni) czy termostat już niedomaga.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z