[B4 2.0 ABT] wyciek płynu chłodniczego
[B4 2.0 ABT] wyciek płynu chłodniczego
Witam. Jestem nowy. Posiadam Audi B4 2.0 benzyna,gaz.
Ostatnio zauważyłem wyciek płynu chłodniczego. Po najechaniu ma miejsceza około 400km wsiadłem z autaligi. I zobaczylemod stronyvkierowcy plamę wyciśniętego płynu. Wolałem płyn. W drodze powrotnej na postoju sprawdziłem i była polowa płynu.
Dziś położyłem się i zobaczyłem że z pod chłodnicy tam gdzieu jest czerwony korek sa kropelki płynu. Wie ktoś ciszę byc.
przyczyna pozdrawiam. Byłem teraz zobaczyć to patrząc na mske, samochodu plama jest mała z lewwj stsony i trochę na, środku. Nie wiem czy to tak spływa czy co. Ślady zostawiam w sapracy pod zderzakiem
Ostatnio zauważyłem wyciek płynu chłodniczego. Po najechaniu ma miejsceza około 400km wsiadłem z autaligi. I zobaczylemod stronyvkierowcy plamę wyciśniętego płynu. Wolałem płyn. W drodze powrotnej na postoju sprawdziłem i była polowa płynu.
Dziś położyłem się i zobaczyłem że z pod chłodnicy tam gdzieu jest czerwony korek sa kropelki płynu. Wie ktoś ciszę byc.
przyczyna pozdrawiam. Byłem teraz zobaczyć to patrząc na mske, samochodu plama jest mała z lewwj stsony i trochę na, środku. Nie wiem czy to tak spływa czy co. Ślady zostawiam w sapracy pod zderzakiem
Ostatnio zmieniony 16 lip 2017, 20:13 przez marks1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
marks1988, pisz jakoś po polsku bo to się ciężko czyta jak już Krzysiek wspomniał. Po 2 ciec może wszędzie, więc to ciężko nie widząc auta stwierdzić. Sprawdź i/lub podociągaj wszystkie opaski na wężach układu chłodzenia, sprawdzić trzeba też czy w układzie nie panuje zbyt duże ciśnienie i czy węże nie są mocno twarde bo może wali przez to korkiem.
Czasem jest dość ciężko to znaleźć bo płyn gorący dość szybko odparowuje.
Czasem jest dość ciężko to znaleźć bo płyn gorący dość szybko odparowuje.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Tak było kilka razy jak robiłem dluzszectrasy i jechałem powyżej 120 A jak małe trasy. To nie ma nic. Myślałem że może korek nie trzyma ciśnienia. I dlatego jest z tej strony plama. Ale jak się pojawiła z drugiej strony to zglupialem
[ Dodano: 2017-07-18, 19:56 ]
Przed wczoraj zalalem do max prawie A już mam pomiędzy min A max
[ Dodano: 2017-07-18, 19:56 ]
Przed wczoraj zalalem do max prawie A już mam pomiędzy min A max
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
marks1988, a kolego ty masz abt więc możesz mieć palmy z jednej strony od korka a z drugiej od ogrzewania kolektora jedynie co mi do głowy przychodzi ale tu powinno być na wysokości kół a nie pod zderzakiem. Także jak masz dokładnie w tym miejscu co zaznaczyłeś to ja nie mam bladego pojęcia skąd.
u mnie jak mam max to też wywali ale nie spada poniżejmarks1988 pisze:Przed wczoraj zalalem do max prawie A już mam pomiędzy min A max