[B3/B4 all] płyta główna licznika z 220km/h do 260km/h
- Brother_red
- Forum Audi 80
[B3/B4 all] płyta główna licznika z 220km/h do 260km/h
Siemka! Powiedzcie panowie czy płyta główna z licznika o zakresie do 220km/h będzie grała z licznikiem do 260km/h. Wizulanie niby wszystko identycznie..... Zamieniał ktoś z was kiedyś ?
Ostatnio zmieniony 29 gru 2007, 20:11 przez Brother_red, łącznie zmieniany 1 raz.
- Brother_red
- Forum Audi 80
- Brother_red
- Forum Audi 80
- Brother_red
- Forum Audi 80
a po czym mogę to poznać bo jak narazie jest tam włożony licznik bez AUTO CHECK ale niewiem jaki był prędzej ponieważ jakiś głąb zamienił mi jak stało autko w remącie zanim jeszcze je kupiłem miało prawie 90tyś a po kupnie ma 150 pare i szlak mnie trafia bo nie wiem czemu nie działa licznik działa tylko obrotomierz czy może być to jeszcze wina przekładki skrzyni z automata na manuala?
ale wtedy ktoś musiałby zamontować dodatkową wtyczkę do zegarów (26pinowa biała)... jeśli nie ma tej wtyczki to zapewne nie było AC - chyba że ktoś ją uciął i skrzętnie schował wystające przewody...
a wymieniona skrzynia faktycznie może nie wskazywać prędkości, np jeśli nie podpięli czujnika lub go tam w ogóle nie ma
a wymieniona skrzynia faktycznie może nie wskazywać prędkości, np jeśli nie podpięli czujnika lub go tam w ogóle nie ma
dziękuję i jeśli wkońcu zacznie działeć mi licznik stawiam skrzynke oiwa na pierwszym lepszym spociku na którym się spotkamy
pozdrawiam i dziękuję
[ Dodano: 2007-12-31, 18:04 ]
więc po rozebraniu licznika stwierdziłem iż mam jedną niebieską,żółtą.białą no i raczej nie ma tam autochecka narazie skupie się na kupieniu licznika i pradniczki lub pożycze do sprawdzenia
Pozdrawiam i Życzę Szczęśliwego Nowego Roku I Udanej Imprezki Sylwestrowej
[ Dodano: 2008-01-01, 22:30 ]
witam ponownie czy ma ktoś z was jakiś schemacik co oznaczają lampki w liczniku a zwłaszcza pomarańczowa z żarówką czy coś w tym stylu świeci mi się franca cały czas i gdzie jest kontrolka oleju ponieważ nie zapala mi się wogóle
pozdrowionka
pozdrawiam i dziękuję
[ Dodano: 2007-12-31, 18:04 ]
więc po rozebraniu licznika stwierdziłem iż mam jedną niebieską,żółtą.białą no i raczej nie ma tam autochecka narazie skupie się na kupieniu licznika i pradniczki lub pożycze do sprawdzenia
Pozdrawiam i Życzę Szczęśliwego Nowego Roku I Udanej Imprezki Sylwestrowej
[ Dodano: 2008-01-01, 22:30 ]
witam ponownie czy ma ktoś z was jakiś schemacik co oznaczają lampki w liczniku a zwłaszcza pomarańczowa z żarówką czy coś w tym stylu świeci mi się franca cały czas i gdzie jest kontrolka oleju ponieważ nie zapala mi się wogóle
pozdrowionka
witam
stare tematy nie wiem czy jeszcze ktoś ale spróbuje. mam licznik UN4 nie chodzi licznik dzienny kilometrów (nie zeruje się po wciśnieciu niechce cos zskoczyć) , główny licznik km chodzi ok.
Mam licznik do 220km ben
pytanie czy jak podmienię cały sam licznik predkości z ben do UN4 260 zamiast UN4 do 220 jaki mam, będzie wskazywał prędkość poprawnie bez żadnych adaptacji itp
Drugie pytanie czy jak by zamiast UN4 wstawię taki sam do 220 tylko VDO(więcej w sprzedarzy) bedzie chodzil czy trzeba przerabiać
stare tematy nie wiem czy jeszcze ktoś ale spróbuje. mam licznik UN4 nie chodzi licznik dzienny kilometrów (nie zeruje się po wciśnieciu niechce cos zskoczyć) , główny licznik km chodzi ok.
Mam licznik do 220km ben
pytanie czy jak podmienię cały sam licznik predkości z ben do UN4 260 zamiast UN4 do 220 jaki mam, będzie wskazywał prędkość poprawnie bez żadnych adaptacji itp
Drugie pytanie czy jak by zamiast UN4 wstawię taki sam do 220 tylko VDO(więcej w sprzedarzy) bedzie chodzil czy trzeba przerabiać