[B4 2.8 AAH] bral sygnału obrotów/zanikanie sygnału dla BC
[B4 2.8 AAH] bral sygnału obrotów/zanikanie sygnału dla BC
Hej,
problem jest taki, że:
jak puszcze gaz i jadę na biegu to pokazuje spalanie 0,0;
jak puszcze gaz i stoję na luzie to pokazuje spalanie 51,7
czasem jak odłącze akumulator na noc to przez jakieś 15 min pierwszej jazdy pokazują się i zmieniają cyferki.
wnioskuję z tego, że sygnał spalania jest tylko sygnału obrotów nie ma. C
Jak to naprawić?
problem jest taki, że:
jak puszcze gaz i jadę na biegu to pokazuje spalanie 0,0;
jak puszcze gaz i stoję na luzie to pokazuje spalanie 51,7
czasem jak odłącze akumulator na noc to przez jakieś 15 min pierwszej jazdy pokazują się i zmieniają cyferki.
wnioskuję z tego, że sygnał spalania jest tylko sygnału obrotów nie ma. C
Jak to naprawić?
Ostatnio zmieniony 24 lip 2017, 14:58 przez Rychu82, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Wszystko w normie jak jedziesz i puścisz gaz to masz odcięcie paliwa hamowanie silnikiem wiec spalanie 0.0 w normie. aż obroty spadną do 1400 wtedy dopiero powinno wskoczyć z 1,5-2-3L, druga sytuacja też w normie na postoju bo nie ma czasowego spalania ale chwilowe co do prędkości wiec jak stoisz to wyświetla ostatnie jakie było przed zatrzymaniem się, Trochę te 51L dużo ale to możliwe że silnik w trybie awaryjnym bo posiadasz LPG wiec zawyżona dawka PB albo za dużo gazowałeś przed zatrzymaniem się.
No to pomyliłem , chodziło mi o sygnał prędkości. Jak go doprowadzić na nowo?
Po resecie borda sredni prędkość wskakujena 1 nawet gdy stoję i nie zmienia się nigdy poza dwoma sekundami po resecie kiedy to pokazuje sier "0"
Zmienia się za to prawdopodobnie prawidłowo ilość kilometrów ktore mogę przejechać na baku i oczywiscie czas jazdy
PS: board mam dokladany
Po resecie borda sredni prędkość wskakujena 1 nawet gdy stoję i nie zmienia się nigdy poza dwoma sekundami po resecie kiedy to pokazuje sier "0"
Zmienia się za to prawdopodobnie prawidłowo ilość kilometrów ktore mogę przejechać na baku i oczywiscie czas jazdy
PS: board mam dokladany
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Jego się nie doprowadza on idzie po pinach z płyty licznika zobacz czy dolne przyłącze 3 od prawej ma przejście do licznika prędkościomierza pin 2 od dołu. Jezeli jest przejscie trzeba by było spawdzić czy jest na nim sygnał jezeli jest to cos z BC jednak jeżeli nie ma to problem z prędkościomierzem.
maciek889, wygrywasz pan konkurs. Nagrode ustalimi na PW bo mam trochę czesci a po 3 latach poszukiwań i zdejmowania , zakładania licznika, szukania tam jakiś lotów , napięć to nic nie dawało.
Uwalony BC odpadł bo na szczęście miałem dwa.
A więc wyjalem radio, znalazlem bialo-niebieski kabelek, przecialem, zaizolowalem i jest malina
Oczywiście dziękuję wszystkim za.udział w konkursie. Każda pomoc jest cenna ale to była pierwsz nowa odpowiedź ktorej w ostatnich 3 latach nie znalazłem. Wyczekalem moment gdzie miałem chwilę wolną i udallo sie.
Nastepne w kolejce grzane fotele ktore chyba mają za.malo pradu i coś z klima. .
Uwalony BC odpadł bo na szczęście miałem dwa.
A więc wyjalem radio, znalazlem bialo-niebieski kabelek, przecialem, zaizolowalem i jest malina
Oczywiście dziękuję wszystkim za.udział w konkursie. Każda pomoc jest cenna ale to była pierwsz nowa odpowiedź ktorej w ostatnich 3 latach nie znalazłem. Wyczekalem moment gdzie miałem chwilę wolną i udallo sie.
Nastepne w kolejce grzane fotele ktore chyba mają za.malo pradu i coś z klima. .