[B4] przestały działac elektryczne szyby i szyberdach
[B4] przestały działac elektryczne szyby i szyberdach
czy moze wiecie dlaczego z dnia na dzien przestaly dzialac elektryczne szyby i szyberdach tzn . nie do konca przestaly bo raz zaczelo to funkcjonowac ale potem znowu przestalo. czy moze ktos z was sie orientuje co moze byc przyczyna ? czy jest od tego jakis przekaznik albo bezpiecznik bo nie wiem gdzie szukac:(
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Dokładnie miałem ten sam problem szybki raz chodziły raz nie aż do wczoraj kiedy wogóle przestały chodzic zajarzałem tak jak radzili koledzy do przekaźnika pod kierownica i wyciągałem go i wkładałem trzy razy za trzecim razem bez obudowy na krótko zwarłem jeden z dwóch styków śrubokrecikiem i a tu delikatny błysk w moich oczac :shock: jeden z lutów nie trzyma tak jak powinien poprwaiłem go i problem z głowy :mrgreen: także podpisuje sie pod Solskierem przejżyj wszystkie luty tylko dokładnie
-
- Forum Audi 80
Chlopaki maja racje choc u mnie sa 2 duze przekazniki. Powinien byc poisany na schemacie pod polka od str. kierowcy. Ja go wyjąlem , rozebralem i na plytce byl popekany lut. Kapnalem kropelke cyny choc watpilem w powodzenie. Zalozylem i szyby jak i dach hulaja az milo. 15 min roboty i problem z glowy. Pozdrawiam
u mnie pojawił sie problem z prawą szyba i szyberdachem. nie działa guzik na prawych drzwiach. z lewych moge sterowac ta szyba. dzis chwilowo zadziałał prawy guzik i szyber tez mi działał. Wiec wydaje mi sie ze nie jest to przekaźnik bo z lewych drzwi tez bym nie mógł jej otwierac. pytanie do was czy jak odłącze wtyczkę to bedzie mi działał szyber czy bede musiał coś złączyć na sztywno we wtyczce. wyjezdzam na wakacje jutro o 5 rano a chciałbym mieć sprawny szyber.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Zwalilem prawy boczek i kable są spoko ale nie dochodził prąd. Rozkrecilem lewy podlokietnik z elektryka i zobaczyłem to:
Okazało się ze prąd do pstryczkow od szyb jest zapożyczony od lusterek. Na tych ucietych kabelkach było 2.37v. Wiec na ten kablek który jest w kolko oddałem prąd i on dochodzi do guzika w prawych drzwiach i juz można sterować szyba z owych drzwi. Równocześnie zaczął działać szyber. Jak wrócę z urlopu to prześledze te kable i czu tam jest takie małe napięcie. Narazie tyle w temacie chyba że jakieś pytania.
[ Dodano: 2017-07-31, 21:07 ]
Dojechałem do Szklarskiej Poręby 430km i wiem ze musze to zrobić jak wrócę do domu bo po moim mostku zwrotnym z prądem mam zasilanie poza stacyjka. Wszystko mi działa po wyjęciu kluczyka. Musze szczególnie wiatraka pilnować.
Okazało się ze prąd do pstryczkow od szyb jest zapożyczony od lusterek. Na tych ucietych kabelkach było 2.37v. Wiec na ten kablek który jest w kolko oddałem prąd i on dochodzi do guzika w prawych drzwiach i juz można sterować szyba z owych drzwi. Równocześnie zaczął działać szyber. Jak wrócę z urlopu to prześledze te kable i czu tam jest takie małe napięcie. Narazie tyle w temacie chyba że jakieś pytania.
[ Dodano: 2017-07-31, 21:07 ]
Dojechałem do Szklarskiej Poręby 430km i wiem ze musze to zrobić jak wrócę do domu bo po moim mostku zwrotnym z prądem mam zasilanie poza stacyjka. Wszystko mi działa po wyjęciu kluczyka. Musze szczególnie wiatraka pilnować.