[B4 2.0 ABK] rodzielacz po gniazdo zapalniczki
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
[B4 2.0 ABK] rodzielacz po gniazdo zapalniczki
Panowie mam małe pytanie. Kupiłem sobie nie dawno takie coś
i teraz problem polega na tym że, mam straszne zakłócenia na cb. Jak podłączę tylko samo cb to działa ok ale jak podłączę coś pod drugie wejście np navi to niestety lipa na cb słychać tylko szum. Do radę coś z tym zrobić, jakiś dławik lub coś?
i teraz problem polega na tym że, mam straszne zakłócenia na cb. Jak podłączę tylko samo cb to działa ok ale jak podłączę coś pod drugie wejście np navi to niestety lipa na cb słychać tylko szum. Do radę coś z tym zrobić, jakiś dławik lub coś?
- Pieterb
- Forum Audi 80
Jarewa, jak dobrze cię rozumiem to mówisz o ori zasilaczu do navi, jeśli tak to nie próbowałem bo bym musiał uciąć wtyczkę przy tym czymś i podłączyć to gdzieś osobno by mieć ori gniazdo zapalniczki wolne. Tylko się właśnie zastanawiam czy to coś da.
Spytam jeszcze kolegi juto bo on ma u siebie rozdzielacz na 3 w pasku i też ma cb podłączone ale nie mówił nic by mu coś tam zakłucało.
Spytam jeszcze kolegi juto bo on ma u siebie rozdzielacz na 3 w pasku i też ma cb podłączone ale nie mówił nic by mu coś tam zakłucało.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Ja kiedyś miałem CB podłączone pod deską do grubego kabla idącego do skrzynki bezpieczników ale i tak ładowarka w gnieździe zapaliczki wytwarzała szumy. Możesz pokombinować z jakimiś filtrami dla radia albo dla ładowarki. Albo Poszukaj lepszej ładowarki.
Próbowałeś użyć gniazda USB z tego rozgałęziacza? Może będzie mniej szumieć.
Próbowałeś użyć gniazda USB z tego rozgałęziacza? Może będzie mniej szumieć.
- Pieterb
- Forum Audi 80
bo nie da się korzystać z cb, są tak mocne zakłuceniaJarewa pisze:To cie nie rozumiem , skoro masz rozdzielacz gniazda to jedno dla CB druga dla oryginalnego zasilacza. Wiec czemu ciąć wtyczkę?
próbowałem podłączyć telefon i to samo - z cb nie da się korzystaćmaciek889 pisze:Próbowałeś użyć gniazda USB z tego rozgałęziacza? Może będzie mniej szumieć.
I teraz nie wiem czy to mój rozgałęźnik tak mocna zakłucenia powoduje czy wszystkie tak mają. Bo nie bardzo mi się chce wierzyć w to że inni ludzie też nie mogą jednorazowo korzystać np z navi i cb bo po co komu taki rozdzielacz.
Może spróbuję nagrać Wam filmik, może wówczas dokładnie zobaczycie o co kaman.
- Pieterb
- Forum Audi 80
kurde no nie sądziłem że takie proste coś, może takie rzeczy robić.Jarewa pisze:PieterB napisał/a:
bo po co komu taki rozdzielacz
A co się spodziewałeś po 15zl??
ok kupię drugą, tu nie chodziło o koszta ale potrzebowałem na szybko a w sklepie tylko to znalazłem.Jarewa pisze:Jedyna rada wywal ze środka chińska tandetną przetwornice a wstaw porządna. Ale to koszta.
Chińskie rzeczy na ogół maja sie tylko podobać.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Zdarza się akurat masz złe połączenie bo masz CB, ale gdybyś miał telefon i nawigacje samą to byś nawet nie wiedział o tym i było cacy. Choć dochodzi jeszcze radio i ukf.
To dość znany temat też w przypadku tabletów ludzi używają jako stacji multimedialnej a z głośników zakłócenia.
Nie inwestuj w żadne filtry itd. bo to strata kasy może być, zainwestuj w porządną przetwornice DC/DC. do wlutowania rozbebesz to wyciągnij orginalną i włóż nową porządną , porządne to są na przetwornicy z izolacją galwaniczną.
To dość znany temat też w przypadku tabletów ludzi używają jako stacji multimedialnej a z głośników zakłócenia.
Nie inwestuj w żadne filtry itd. bo to strata kasy może być, zainwestuj w porządną przetwornice DC/DC. do wlutowania rozbebesz to wyciągnij orginalną i włóż nową porządną , porządne to są na przetwornicy z izolacją galwaniczną.