Witam ostatnio mam problem z samochodem wklejam jak to na ogół wygląda, samochód normalnie przyspiesza problem pojawia się gdy schodzi na wolne obroty na benzynie traci obroty a na gazie utrzymuje 1200 co widać na filmiku.
Co może być przyczyną ?
[B4 2.0 ABK] 2.0 abk falujące obroty pb+gaz
Po remoncie głowicy zrobiłem ok 1500 km i zaczęło się coś takiego, gaz druga generacja. Wrzucę krokowca dziś po pracy do nafty, zerkne na lewe powietrze bo miałem wrażenie że słyszę takie świsty powietrza, w tym grzybku od odmy mam troszkę zgięty wężyk może nie dociera wystarczająco.
A Historia mojego samochodu jest bardzo dluga. Ogólnie zapłon, moduł, cewka, czujniki były nie dawno wymienianw. Samochód się nie grzeję, ale regenerację głowicy (tzn rozbieranie silnika do. Części pierwszych) robiłem sam w garazu u siebie, jednak po podkładaniu wszystkiego do kupy zrobiłem spokojnie 1500 km bez zadnego falowania bez niczego.
A Historia mojego samochodu jest bardzo dluga. Ogólnie zapłon, moduł, cewka, czujniki były nie dawno wymienianw. Samochód się nie grzeję, ale regenerację głowicy (tzn rozbieranie silnika do. Części pierwszych) robiłem sam w garazu u siebie, jednak po podkładaniu wszystkiego do kupy zrobiłem spokojnie 1500 km bez zadnego falowania bez niczego.
przyczyną oczywiście było lewe powietrze, dawno rozwiązane uszczelka pod grzybkiem od odmy, auto trzyma idealne obroty lekko szarpie o -10/+10 nie wiem jaka jest dokładna procedura ustawiania zapłonu, jednak na kole pasowym przy składaniu zostało odpowiednio dopasowane a później aparat ustawiony lampą lekko przyśpieszony, nie strzela z wydechu ładnie się wkręca, czasami mam wrażenie przy jeździe z górki kompletnie nie używając gazu że samochód lekko szarpie, do tego zaczęło mi coś strzelać przy lewym kole przy skręcaniu i ruszaniu czasami przy hamowaniu, na pewno mam do wymiany mieszek od przegłubu i co chyba wariuje z półosią. Mam ten samochód zaledwie przez 4 miesiące a cały czas coś nowego.