ośka 2.3 vr5 poduszka silnika, kompresor ?
ośka 2.3 vr5 poduszka silnika, kompresor ?
witam mam ośke 2.3 vr 5 motor z toledo/passat założony i podpięty pytanie moje 1.wieczne problemy z poduszką silnika rwie ją ciągle jaką zastosować . jaka łapa ? poprzedni motor 2.0 abk jak myślę
2 . mam wole miejsce po sprężarce klimy jak wygląda sprawa z kompresorem/ turbo robił ktoś coś?
3. to chyba pierwszy projekt ośki w vr jak widzę po necie każda podpowiedź na wagę złota
4. skrzynia ori z 2.0 przełożenie 3 k przy 100km/h na 5 biegu może coś podejdzie z NG?
2 . mam wole miejsce po sprężarce klimy jak wygląda sprawa z kompresorem/ turbo robił ktoś coś?
3. to chyba pierwszy projekt ośki w vr jak widzę po necie każda podpowiedź na wagę złota
4. skrzynia ori z 2.0 przełożenie 3 k przy 100km/h na 5 biegu może coś podejdzie z NG?
Ostatnio zmieniony 01 sie 2017, 20:32 przez muchaszi, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Co do zrywania poduchy, to nie wiem jak masz rozwiązane, ale V6 (nie wiem czy też R4 I R5) mają z przodu silnika taką dodatkową poduszkę, która zapobiega nadmiernemu podnoszeniu silnika, jest zamocowana do przedniej belki, jeśli u Ciebie jej nie ma, to może dlatego wyrywa poduchę.
Co do skrzyni biegów, szukaj od Diesla albo V6, one mają dłuższe przełożenia, a więc powinno wtedy fajnie autko śmigać.
Co do skrzyni biegów, szukaj od Diesla albo V6, one mają dłuższe przełożenia, a więc powinno wtedy fajnie autko śmigać.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak najbardziej mają, na przodzie jest poduszka, może nie do końca klasyczna poduszka, ale zapobiega unoszeniu silnika.bart0390 pisze:Silniki V6 nie mają poduszki z przodu, mają tylko dwie boczne.
NR 17 na obrazku:
Katalog online
-
- Forum Audi 80