[B4 ABK] Dziwne brzęczenie w czasie jazdy 80 km/h i więcej.
[B4 ABK] Dziwne brzęczenie w czasie jazdy 80 km/h i więcej.
Panowie szybkie pytanie
W czasie jazdy tak od 80 km/h słychać dziwne brzęczenie, jakby coś wpadało w rezonans. Sprawdziłem wydech, osłony termiczne i nic bez zmian.
Może wy podpowiecie co jeszcze moży wpadać w rezonans i co sprawdzić.
W czasie jazdy tak od 80 km/h słychać dziwne brzęczenie, jakby coś wpadało w rezonans. Sprawdziłem wydech, osłony termiczne i nic bez zmian.
Może wy podpowiecie co jeszcze moży wpadać w rezonans i co sprawdzić.
ale to tylko podczas jazdy ?? próbowałes posadzic kogos za fotelem zeby wrzucił ci ja na obroty ? jezeli nie to zrob tak idz pod maske i wtedy bedziesz wiecej mogł powiedziec na ten temat. Wsłuchaj sie gdzie, dokładnie jaki to dzwiek i podziel sie wrazeniami wtedy moze wieksze tu grono sie tez wypowie na ten temat
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
seb100, podnies przód, wloz bieg, posadź kogos za kierownice i niech jedzie te 80 km/h a ty słuchaj i szukaj. Szybko zlokalizujesz to o ile tego brzęczenia nie powoduje opór powietrza.
Zabezpiecz tylko odpowiednio auto zeby Ci nie spadło.
Ja kiedys mialem kombinerki lezące za filtrem powietrza i brzęczące.
Zabezpiecz tylko odpowiednio auto zeby Ci nie spadło.
Ja kiedys mialem kombinerki lezące za filtrem powietrza i brzęczące.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Cezary
Witam!
Również mam problem z dziwnym odgłosem... Mam B3 w quattro i przy prędkości mniej więcej 60-80 km/h słychać buczenie z tyłu auta i delikatne drżenie karoserii (wzrost prędkości powoduje wzrost częstotliwości buczenia) przy prędkości 80km/h ok raz na sekundę słychać ten dźwięk więc chyba to nie jest wina mostu??
Również mam problem z dziwnym odgłosem... Mam B3 w quattro i przy prędkości mniej więcej 60-80 km/h słychać buczenie z tyłu auta i delikatne drżenie karoserii (wzrost prędkości powoduje wzrost częstotliwości buczenia) przy prędkości 80km/h ok raz na sekundę słychać ten dźwięk więc chyba to nie jest wina mostu??
apropo tego co napisał rako to mi sie przypomniało teraz... ostatnio znajomy taksówkarz który jezdzi Audi a6 w tej starej budzie...zmienił klocki hamulocwe z przodu i własnie przy predkosci 60km i wiecej czuł brzeczenie ale wiedział ze to na 100% w kole...jak sie okazało "fachura" który mu to zrobił zle załozył klocek ze był luzno i powodowało to drzenie. A w momencie gdy tylko lekko wcisnał hamulec to drzenie znikało.
Panowie
Sprawdzone wszystko na szarpakach, tłumienie amortyzatorów, jechanie 80 km.h na podniesionym samochodzie (cisza) , wydech, osłony termiczne i nic. Jak słychać brzęczenie po przekroczeniu 80 km/h tak słychać. (dzwięk podobny do ruszania kawałkiem blachy i im szybciej tym wieksza aplituda drgań i głośność).
Jakieś inne pomysły.
Sprawdzone wszystko na szarpakach, tłumienie amortyzatorów, jechanie 80 km.h na podniesionym samochodzie (cisza) , wydech, osłony termiczne i nic. Jak słychać brzęczenie po przekroczeniu 80 km/h tak słychać. (dzwięk podobny do ruszania kawałkiem blachy i im szybciej tym wieksza aplituda drgań i głośność).
Jakieś inne pomysły.