[B4 1.6 ADA] Problem z ABS
- Nowy1979
- Forum Audi 80
- Imię: 1979
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA
[B4 1.6 ADA] Problem z ABS
Witam. Posiadam problem mianowicie z ABS. Ogólnie on pracuje jak należy ale problem tkwi przy hamowaniu i ruszaniu. Podczas hamowania gdy już auto prawie stoi (10 km/h) odzywa się ABS i jest bicie na pedale hamulca tak jak by koło wpadało w poślizg a przy ruszaniu tez gdzieś 10 km/h słychać pracującą pompę ABS-u. Wymieniłem tarcze z klockami oraz płyn hamulcowy wyczyściłem czujniki i koronki i problem nie ustał a podłączenie do komputera nic nie wykazało że jest jakiś problem z ABS. Pomóżcie jeżeli ktoś już miał taki problem. Z góry dziękuję...
- Nowy1979
- Forum Audi 80
- Imię: 1979
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA
Witam. Raczej nie ma prędkości bo po podłączeniu do kompa wyskakuje error na kołach ale ABS działa poprawnie. A jaka powinna być odległość czujnika od koronki?
[ Dodano: 2017-08-07, 15:06 ]
Nie wiem też czy to ma znaczenie ale cieknie mi pompa abs jednej z sekcji. Powiedział był bardziej się poci chodź czasami kropelka płynu się pokaże
[ Dodano: 2017-08-17, 17:06 ]
Witam. Problem z ABS rozwiązany.... Mianowicie Odpowietrzyłem jeszcze raz cały układ hamulcowy i wyregulowałem czujniki przy kołach i problem ustał.
Ale nadal nie wiem co zrobić i jak z cieknącą sekcją na pompie ABS
[ Dodano: 2017-08-07, 15:06 ]
Nie wiem też czy to ma znaczenie ale cieknie mi pompa abs jednej z sekcji. Powiedział był bardziej się poci chodź czasami kropelka płynu się pokaże
[ Dodano: 2017-08-17, 17:06 ]
Witam. Problem z ABS rozwiązany.... Mianowicie Odpowietrzyłem jeszcze raz cały układ hamulcowy i wyregulowałem czujniki przy kołach i problem ustał.
Ale nadal nie wiem co zrobić i jak z cieknącą sekcją na pompie ABS