Witam , od kilku dni wskaźnik poziomu paliwa wychyla mi się maksymalnie a paliwa nie dolewałem .
Podejrzenie padło na pływak...
Gdzie on się znajduje w wersji Coupe ?
[B4 2.0 ABK] Wskaźnik poziomu paliwa
- Zbyszek1968
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Wskaźnik poziomu paliwa
Ostatnio zmieniony 17 sie 2017, 20:40 przez Zbyszek1968, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Mało prawdopodobne by był to pływak gdzieś zwarcie w instalacji.
A gdzie? w baku dostęp od bagażnika po zdjęciu wykładziny podłogi ukaże się tobie osłona metalowa baku trzeba oderwać filc bo przyklejony i dojdziesz do śrubek jak zdejmiesz osłonę metalową baku to już reszte powinieneś sie domyślić nakrętka itd. jak wszędzie.
A gdzie? w baku dostęp od bagażnika po zdjęciu wykładziny podłogi ukaże się tobie osłona metalowa baku trzeba oderwać filc bo przyklejony i dojdziesz do śrubek jak zdejmiesz osłonę metalową baku to już reszte powinieneś sie domyślić nakrętka itd. jak wszędzie.
- Zbyszek1968
- Forum Audi 80
Dziękuję za info,oglądałem już tą osłonę baku i przyklejony do niej filc.Jarewa pisze:Mało prawdopodobne by był to pływak gdzieś zwarcie w instalacji.
Mam dodatkowy problem , bo do tej osłony przykręcona jest butla LPG...
Jeszcze raz dziękuję za szybką odpowiedź - Jarewa
- Zbyszek1968
- Forum Audi 80
Witam serdecznie.
Dzisiaj zabrałem się za moją usterkę.Odkręciłem butle LPG ,odkleiłem filc, odkręciłem osłonę zbiornika paliwa i dostałem się do pływaka , odkręcając metalowy pierścień.
Wystarczyło lekko podgiąć blaszki i usterka zniknęła. Nawet nie musiałem rozmontować ramienia pływaka ,żeby dostać się do blaszek.
Ktoś napisał ,że ten pływak to solidna robota...
Fakt , wszystkie kabelki były nieuszkodzone i na swoim miejscu.
Pozdrawiam
Dzisiaj zabrałem się za moją usterkę.Odkręciłem butle LPG ,odkleiłem filc, odkręciłem osłonę zbiornika paliwa i dostałem się do pływaka , odkręcając metalowy pierścień.
Wystarczyło lekko podgiąć blaszki i usterka zniknęła. Nawet nie musiałem rozmontować ramienia pływaka ,żeby dostać się do blaszek.
Ktoś napisał ,że ten pływak to solidna robota...
Fakt , wszystkie kabelki były nieuszkodzone i na swoim miejscu.
Pozdrawiam