[B4 2.8 AAH] Trzepanie kierownicą podczas hamowania
[B4 2.8 AAH] Trzepanie kierownicą podczas hamowania
Coupe 2.8 AAH ośka.
Poczas hamowania trzepie kierownicą przy predkościach 70km/h w zwyż.
Wymieniłem tarcze i klocki i nastał spokoj na ok 15tys km po czym trzepanie wróciło. Następnie dałem tarcze do przetoczenia i znowu ustało na ok 8tys km i temat znowu wrócił.
Gdzie szukać przyczyny?
Poczas hamowania trzepie kierownicą przy predkościach 70km/h w zwyż.
Wymieniłem tarcze i klocki i nastał spokoj na ok 15tys km po czym trzepanie wróciło. Następnie dałem tarcze do przetoczenia i znowu ustało na ok 8tys km i temat znowu wrócił.
Gdzie szukać przyczyny?
Ostatnio zmieniony 19 sie 2017, 19:06 przez 639, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam podobnie po wymianie tarcz - trochę pojeździłem około 10 tys km i trzepie przy hamowaniu.
Na starych tarczach jeździłem 8 lat i nic nie trzepało !!!
Mam własną teorię na ten temat - tarcze teraz tak fatalnie się produkuje z tak kiepskich materiałów że po prostu się krzywią i trzepie !!!
---
Pytanie jakie tarcze kupić by się nie krzywiły i by nie trzepało ??? cena nie gra roli !!!
Na starych tarczach jeździłem 8 lat i nic nie trzepało !!!
Mam własną teorię na ten temat - tarcze teraz tak fatalnie się produkuje z tak kiepskich materiałów że po prostu się krzywią i trzepie !!!
---
Pytanie jakie tarcze kupić by się nie krzywiły i by nie trzepało ??? cena nie gra roli !!!
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
U siebie w TDi'ku mam jeszcze lite 280 zimmermann , a auto legitymuje się sporo większą mocą i momentem obrotowym i póki co nie mam problemów z nimi , a czasami zdarza mi się je przegrzać i nie ma potem problemów z biciem.ziemor pisze:Pytanie jakie tarcze kupić by się nie krzywiły i by nie trzepało ??? cena nie gra roli !!!
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ja mam przód komplet Hella a tył trw i mam już ze 20 tyś albo i więcej na nich i jest ok. Gdzie miałem mikodę i jeszcze jakieś nie pamiętam teraz nazwy, to tak jak u Ciebie padły po ok 10 tyś - znaczy to telepanie/wibracje było czuć.ziemor pisze:Pytanie jakie tarcze kupić by się nie krzywiły i by nie trzepało ??? cena nie gra roli !!!
-
- Forum Audi 80