Witam,
Niestety zakładam kolejny temat, nie znalazłem podobnych dolegliwości u innych. Wydaje mi się, że już przejrzałem każdy temat i jak na razie nie poradziłem sobie z tym więc zwracam się do bardziej doświadczonych z tym problemem.
Mam problem ze sterowaniem dachem. Moje audi posiada manualny dach i data pierwszej rejestracji to początek grudnia 1991.
Nie działa mi odblokowywanie pokrywy dachu. Po przekręceniu kluczyka zaciągnięciu ręcznego, przekręceniu rączki od dachu i opuszczeniu szyb nie rygluje bagażnika, ani nie da się otworzyć pokrywy od schowka na dach. Prąd do przycisku zwalniającego zamki pokrywy dachu dochodzi. Wiązka z lewej i prawej strony jest cała, już zrobiona. Siłownik do centralnego w klapie działa, ale dopiero po podaniu lewego prądu. Jak przekręcam zamek centralny w drzwiach kierowcy to blokuje i odblokowuje tylko drzwi kierowcy, pasażera i bak, natomiast jak przekręcam w klapie to zamyka i otwiera wszystko.
Nie działa kontrolka od dachu na zegarach. Mam także problem z 3 głównymi kontrolkami tzn. od płynu chłodzącego, hamulcowego i od oleju, nie świecą po włączeniu zapłonu ani po odpaleniu.
Krańcówka na stelażu od dachu daje sygnał, tak samo jak krańcówka od ręcznego i od dachu w zamku nad kierowcą.
Nie wiem gdzie szukać problemu. Od ponad miesiąca się z tym bawię i nie mogę sobie dać rady.
Więcej grzechów nie pamiętam.
[Cabrio 2.3 NG] Problem z centralnym i sterowaniem dachu
-
- Forum Audi 80