[audi 80 b3 pm ] wymiana silnika , jaki ???
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
mój silnik nie widział gazu w ogóle tylko właśnie wtrysk zakończył swój żywot a jeśli chodzi o pieniądze to co to ma do żeczy tu sie liczy sentyment do auta dlatego też chce wsadzić nowy silnik żeby jeszcze audiczka mogła sie jeszcze prezentować przez długie lata
[ Dodano: 2015-11-22, 17:10 ]
a propo mocniejszego silnika to bardzo chętnie tylko chodzi o to żeby to zrobić tak żeby niebyło dużo przeróbek
[ Dodano: 2015-11-22, 17:10 ]
a propo mocniejszego silnika to bardzo chętnie tylko chodzi o to żeby to zrobić tak żeby niebyło dużo przeróbek
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
A mało jest już tych sprawnych niestety, co do gazu to jak by ktoś dbał i miał dobrze ustawiony to przeżył by na zwykłym. Lecz niestety w naszym kraju ludzie raczej jeżdżą niż dbają więc giną te motory drugie nie da się przewidzieć czasem że coś się zepsuje. Jest jednak mała opcja do takiego motoru dorobić uszczelkę pod zwykły kolektor na monowtrysk i w efekcie jest ciut mocniejszy od zwykłego monowtryska.
-
- Forum Audi 80
Odkopię temat. Posiadam, b3 z PM i zauwazyłem ze ma niesamowity apetyt na olej... głowica była po kompletnej regeneracji ( mam fakture od poprzedniego właściciela - zgadzało by się bo widać po niej że była sciągana itp ) ale pewnie pierscienie powiedziały dość...
Chciałbym zostać przy tym silniku zrobić remont, albo kupić poprostu zdrowy słupek. Przeczytałem temat i napisane było ze pasują silniki z golfa 2... Czyli taki 1.8 RP z golfa by podszedł do audika?
No i pytanie najwazniejsze... jak jest z dostępnością tłoków i pierscieni nadwymiarowych ?
Czy zmienić same pierscienie... zakładając ze gładzie cylindrów będą ok ( i trzymały wymiar ? )
z Góry dzieki za odzew:)
Chciałbym zostać przy tym silniku zrobić remont, albo kupić poprostu zdrowy słupek. Przeczytałem temat i napisane było ze pasują silniki z golfa 2... Czyli taki 1.8 RP z golfa by podszedł do audika?
No i pytanie najwazniejsze... jak jest z dostępnością tłoków i pierscieni nadwymiarowych ?
Czy zmienić same pierscienie... zakładając ze gładzie cylindrów będą ok ( i trzymały wymiar ? )
z Góry dzieki za odzew:)