[2.0 ABT] Zapłon czy kable
[2.0 ABT] Zapłon czy kable
Witam , dawno mnie tutaj nie było jednak ostatnio postanowiłem zrobić remont głowicy w Audicy, i mam mianowicie taki problem głowica jest po kompletnym remoncie rozrząd ustawiony samochód odpala praktycznie od strzala jednak nie trzyma wolnych obrotów i gaśnie .Przerywa na niskich obrotach zdjecie nogi z gazu auto od razu przerywa czy to bd wina zapłonu czy kabli dodam że kable mają przebicie tylko samochód przed zrobienie głowicy tylko lekko przerywał a teraz nim szarpie czy może przez to że jest spasowany i lepsza kompresja jest nie ma takiej iskry przez przebicie na przewodach ze przygasa pomocy
Skoro PWN mają przebicie to przede wszystkim usuń tę usterkę, wydaje mi się że niezdajesz sobie sprawy z tego jakie znaczenie mają przewody WN w układzie zapłonowym. Osobiście przejechałem się na tanich zamiennikach i po 7kkm palec wyszlifował wnętrze kopułki i uszkodził cały izolator, wymiana całości na Beru, tylko świece champion, odpukać 9kkm przejechane i spokój.
-
- Forum Audi 80
Moim zdaniem te przewody robią robotę. Zapłon możesz sobie przestawić luzując jedną śrubę od aparatu zapłonowego. Tylko zaznacz tezazniejsze położenie żeby później w razie czego wrócić do niego z powrotem. Kilka pytań. Kiedy wymieniłeś świece? Jakiej firmy masz świece? Autko ma instalację lpg? Jakiego typu masz świece?