[B3 1,8S NE ] stuki z przodu
- davidpolska
- Forum Audi 80
[B3 1,8S NE ] stuki z przodu
Witam, chciałem się poradzić odnosnie sukania z prawej strony, a wszczegółności na nierównościach słychać taki stukot u góry jakby koło poduszki amortyzatora. Wymieniłem z prawej strony wszystko : amortyzator ( Kayba - 2 miesiące temu), poduszka amortyzatora ( Lemforder ) , końcówki 2szt, sworzeń, Wszystkie tulejki jakie są ( czyli pod sankami i na wachaczach ) i dalej to samo. Napomne że jak założyłem te nowe amortyzatory to stukanie ucichło aż do tej pory. A teraz z nowu i tylko z prawej strony. 2 dni temu wymieniłem poduszke bo myślałem że to poduszka i nic dalej tosamo. Czy to możliwe że amortyzator ma luz poprzeczny i tak bije. Dodam że z tej prawej strony nie ma takiej amortyzacji jak z lewj strony. Tzn, że jak uderzę w dołek to słychać takie walnięcie dość głośne a z lewej nic. Ale znowu amortyzator ma 2 miesiące . Pomóżcie bo już nie wiem. Czy coś się tłucze gdzieś indziej.
-
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
witam
miałem podobna sytuację u klijenta w audi A6 okazało się że wkład amortyzatora był za krótki więc najlepiej dać do środka na spód lub na górę pod nakrętkę dużą podkładkę dość gróbą i skręcić.
następne to wymienić śruby do końcówek swożni wachacza najlepiej dwie strony a przy okazji zobaczyć czy sfożeń nie ma luzu nie na boki tylko góra- dół
jeśli jednak to nie pomogło to podnieście autko do góry (jedno koło) na około 15cm dopasujcie deske np.z kanału na warsztacie włożyć ją trzeba pod koło i dość mocnymi ruchami podszarpywac do góry może będzie słychać lub widać co gdzie stuka bądz jest lużne.
a w tedy przeważnie jest lużna poduszka łożyska amortyzatora bo nie każdy wie że wymienia się ją razem z łożyskiem.
to na tyle życzę miłego grzebania i owocnego przy autkach
:mrgreen: :mrgreen:
miałem podobna sytuację u klijenta w audi A6 okazało się że wkład amortyzatora był za krótki więc najlepiej dać do środka na spód lub na górę pod nakrętkę dużą podkładkę dość gróbą i skręcić.
następne to wymienić śruby do końcówek swożni wachacza najlepiej dwie strony a przy okazji zobaczyć czy sfożeń nie ma luzu nie na boki tylko góra- dół
jeśli jednak to nie pomogło to podnieście autko do góry (jedno koło) na około 15cm dopasujcie deske np.z kanału na warsztacie włożyć ją trzeba pod koło i dość mocnymi ruchami podszarpywac do góry może będzie słychać lub widać co gdzie stuka bądz jest lużne.
a w tedy przeważnie jest lużna poduszka łożyska amortyzatora bo nie każdy wie że wymienia się ją razem z łożyskiem.
to na tyle życzę miłego grzebania i owocnego przy autkach
:mrgreen: :mrgreen: