[B4 1.9 1z 90km] intercooler czym wyczyscic?
[B4 1.9 1z 90km] intercooler czym wyczyscic?
Witam.Czym i w jaki sposob przeczyscic intercooler z oleju? Zapaprany mam doac sporo i chyba od tego widac objawy. Auto na zimnym ,zaraz po odpaleniu i przy pierwszej probie ruszenia dostaje mega zamuly i czasami nawet zgasnie.jak go troche pogazuje lub gdy jest cieply problemu nie ma. A ze ida mrozy chcial bym sie za to zabrac..
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Przeceniasz rolę interculera ...to tylko chłodnica powietrza i zapewniam cię że z opisanymi objawami nie ma kompletnie nic wspólnego...możesz ją nawet zdemontować i podłaczyć wyjscie z turbo bezpośrednio w dolot i na pewno w zbieraniu się auta nie poczujesz zauważalnej różnicy ,szczególnie teraz w chlodniejszej porze roku .Uprzedzajac twoje pytanie "to co jest nie tak ? " ,mogę tylko powiedziec że trzeba zrobić diagnostykę vagiem i sprawdzić podczas jazdy podstawowe parametrydavidslr pisze:.Czym i w jaki sposob przeczyscic intercooler z oleju? Zapaprany mam doac sporo i chyba od tego widac objawy. Auto na zimnym ,zaraz po odpaleniu i przy pierwszej probie ruszenia dostaje mega zamuly i czasami nawet zgasnie.jak go troche pogazuje lub gdy jest cieply problemu nie ma
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z