Normalne przy lpg oprócz 1 bo tyczy sie grzałki sondypaquito88 pisze:
kody błędów:
00525 sonda lambda (stały)
00554 sonda lambda 2 (nieciągły)
01249 wtryskiwacz cyl 1 (nieciągły)
01250 wtryskiwacz cyl 2 (nieciągły)
01251 wtryskiwacz cyl 3(nieciągły)
01252 wtryskiwacz cyl 4 (nieciągły)
01253 wtryskiwacz cyl 5 (nieciągły)
01254 wtryskiwacz cyl 6 (nieciągły)
[B4 2.8 AAH] zagadek AAH ciąg dalszy - nierówna praca, błędy
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Próbowałem też odłączyć emulator lpg i odpalić ale misja zakończyła się niepowodzeniem. Emulator musi być podłączony by auto odpaliło
prywatność poprawiona obejrzyjcie a raczej posłuchajcie
Ja tam się nie znam ale V6 chyba tak pracować nie powinno
Ktoś ma jakiś pomysł?
[ Dodano: 2017-09-20, 14:41 ]
Po odpięciu przepływomierza auto nagle przestało dziwnie pracować w dolnej partii obrotów, gładko przyspiesza, nie strzela w wydech.
Poszukuję dobrej duszy by móc przełożyć przepływomierz dla pewności, czy to on sprawia problem.
[ Dodano: 2017-09-26, 20:03 ]
Czy wąż odmy powinien tak wyglądać w środku?
prywatność poprawiona obejrzyjcie a raczej posłuchajcie
Ja tam się nie znam ale V6 chyba tak pracować nie powinno
Ktoś ma jakiś pomysł?
[ Dodano: 2017-09-20, 14:41 ]
Po odpięciu przepływomierza auto nagle przestało dziwnie pracować w dolnej partii obrotów, gładko przyspiesza, nie strzela w wydech.
Poszukuję dobrej duszy by móc przełożyć przepływomierz dla pewności, czy to on sprawia problem.
[ Dodano: 2017-09-26, 20:03 ]
Czy wąż odmy powinien tak wyglądać w środku?
właśnie głównie krótkie odcinki robię. Trzeba będzie wyczyścić przed zimą tak jak wspomniał maciek889
[ Dodano: 2018-05-22, 21:09 ]
Witam po długiej przerwie,
Pomóżcie dobrzy ludzie bo mnie już trafia powoli. Remont silnika zrobiony a on nadal nierówno pracuje. W dodatku dzisiaj zaczął lekko szarpać podczas spokojnej jazdy.
Zerknijcie na moje podciśnienia i posłuchajcie pracy silnika.
[ Dodano: 2018-05-22, 21:09 ]
Witam po długiej przerwie,
Pomóżcie dobrzy ludzie bo mnie już trafia powoli. Remont silnika zrobiony a on nadal nierówno pracuje. W dodatku dzisiaj zaczął lekko szarpać podczas spokojnej jazdy.
Zerknijcie na moje podciśnienia i posłuchajcie pracy silnika.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2018, 12:00 przez paquito88, łącznie zmieniany 5 razy.
Jozeph32, wydaje się że też ma wahania ale bardzo delikatne tak? Albo mi się tylko wydaje. Z tym szarpaniem to cyrk. Jadę np 20km i wszystko gładko i płynnie a nagle zaczyna szarpać szczególnie gdy lekko trzymam gaz w jednej pozycji. Ale jak go dzisiaj na prostej podczas jazdy bo nie chciało mi się zatrzymywać zgasiłem i odpaliłem znowu to już płynnie jechał. I za ileś km znowu szarpanie i operacja od nowa 😊 piątek więcej luzu więc przemyje przepływkę i zobaczymy czy to coś da
Jeśli możesz to podeślij mi fotki Twoich podciśnień, upewnię się, czy mam wszystko dobrze podłączone u siebie.
Spróbuję jeszcze uszczelnić obudowę która nachodzi na przepustnicę bo w miejscu przylegania do gumy na przepustnicy tak jakby trochę odstaje i góra dół minimalnie się porusza, może tam łapie lewe powietrze
Spróbuję jeszcze uszczelnić obudowę która nachodzi na przepustnicę bo w miejscu przylegania do gumy na przepustnicy tak jakby trochę odstaje i góra dół minimalnie się porusza, może tam łapie lewe powietrze