[B4 2.0 ABT] Problem z spalaniem lpg !!
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
[B4 2.0 ABT] Silnik krokowy
witam wiem ze juz sa posty na temat silinczka krokowego ale nie znlazłem nic co chciałbym wiedziec .
chodzi o to ze zasem gdy jezdze na lpg czuc gazem i czasem szarpie jakby sie dławił i dostawał za duzo gazu. Czy jest to wina silniczka krokowego ? aha i jeszcze duzo pali.
jakie sa objawy zepsutego silniczka krokowego?
co gdy odepne wtyczke od silnika krokowego wtyczka cztery piny ,co powinno sie stac? przy odepnietej wtycze chodzi tako samo ?sadze ze nie dzizła silnik krokowy . ktos cos pomoze?
chodzi o to ze zasem gdy jezdze na lpg czuc gazem i czasem szarpie jakby sie dławił i dostawał za duzo gazu. Czy jest to wina silniczka krokowego ? aha i jeszcze duzo pali.
jakie sa objawy zepsutego silniczka krokowego?
co gdy odepne wtyczke od silnika krokowego wtyczka cztery piny ,co powinno sie stac? przy odepnietej wtycze chodzi tako samo ?sadze ze nie dzizła silnik krokowy . ktos cos pomoze?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Zniknie regulacja obrotów biegu jałowego i będzie miał wysokie obroty na ciepłym albo jak będzie miał dobrze na ciepłym to będzie na zimnym gasł. Zależy w jakiej pozycji był nastawnik w momencie odpięcia wtyczki.las12 pisze:co gdy odepne wtyczke od silnika krokowego wtyczka cztery piny ,co powinno sie stac?
Zresztą silniczek nastawnika zaczyna pracować dopiero jak nie dotyka się pedału gazu.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Źle zapytałem, silniczek krokowy od instalacji lpg? Ale jak na benzynie jest tak samo to szukaj gdzies indziej przyczyny. Możesz nawet na próbę zastąpić go śrubą jak wcześniej pisałeś. Zresztą większość speców od lpg ma uczulenie na komputer i sami zastępują śrubą. Aby ten krokowy od lpg miał sens to jeszcze musi być sprawna sonda lambda bo bez sprawnej sondy można co najwyżej wyregulować na sztywno tak jakby zrobić na to "śrubie".