Witam ,mam taki problem iż w mojej audi centralny zamek chodził bez problemu z pilota również , ale miałem tylko jeden pilot który zgubiłem wiec kupiłem nowy sterownik żeby go zmienić ,lecz gdy odkręciłem schowek pod kierownica normalnie się przeżegnałem . Zobaczyłem tam prace jakiegoś Janusza elektryka , który dołożył sterownik alarmu i cały system .(zapomniałem wspomnieć ze po podpieciu klemy dwa dni temu alarm mi się uzbroił i cały czas migały kierunki wiec musiałem coś zrobić by autem się poruszać wiec wypielem kostkę ze sterownika) .Ale do rzeczy ,dzisiaj się wziąłem za delikatny porządek i powycinałem to co mogłem ze starego sterownika . I teraz został mi sam sterownik od centralnego który domyka mi drzwi z kluczyka .lecz chciałem zanotować sterownik z pilota i moje pytanie czy wycinam ten stary i łącze według schematu czy można się do niego wpiąć po prostu ? Zdjęcia dołączam
A jeszcze dodam ze do sterownika centralnego ,którego otwieram z kluczyka przychodzą tylko dwa przewody z drzwi brązowy i niebieski +12 budzą 0V (zależne od otwierania i zamykania drzwi ) No i zasilanie samego sterownika + 12 V i masa na normalnie otwarte styki .
[B4 1.9 1Z] Pomoc przy sterowniku
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Rozumiem ,ale nie ma się czym chwalić ,wiec odpuściłem . Jak na tamte lata bardzo fajna i jeżeli dostał bym ja w lepszym stanie to pobawił bym się z nią chętnie .A tak to tylko ,na dojazdy do pracy i myślałem ze może ktoś by pomógł ,ale dzisiaj siądę do tego na spokojnie i spróbuje to zrobić . Możliwe ze jeszcze w tym temacie kiedyś napisze o swojej audi ,bo jakoś czuje sentyment do tego ładnego projektu inżynierów pozdrawiam. Jeszeli ktoś by mogl mi coś doradzić to proszę
Witaj
Źle kolega zrozumiał uwagę kolegi Krzyśka. Chodzi o to byś się z nami przywitał w odpowiednim dziale. Imię ile kolega lat sobie liczy i skąd pochodzi.
Co do tematu to czytam że jest jakiś misz masz w kabelkach. Więc na moje oko dobrze by było usunąć starą centralkę wraz z instalacją i nową połączyć od podstaw.
Źle kolega zrozumiał uwagę kolegi Krzyśka. Chodzi o to byś się z nami przywitał w odpowiednim dziale. Imię ile kolega lat sobie liczy i skąd pochodzi.
Co do tematu to czytam że jest jakiś misz masz w kabelkach. Więc na moje oko dobrze by było usunąć starą centralkę wraz z instalacją i nową połączyć od podstaw.