[Cabrio 1.8 ADR] Brak poświetlenia bagażnika audi cabrio
-
- Forum Audi 80
[Cabrio 1.8 ADR] Brak poświetlenia bagażnika audi cabrio
Witam,
jak w temacie oświetlenie bagażnika w moim cabie 2.8 działa tylko jak mam włączone światła mijania lub pozycyjne. Podczas otwierania bagażnika na wyłączonych światłach jest ciemno ;(
ten typ tak ma czy jednak powinno się zapalać podczas otwierania tylnej klapy?
Pozdrawiam Kuba
jak w temacie oświetlenie bagażnika w moim cabie 2.8 działa tylko jak mam włączone światła mijania lub pozycyjne. Podczas otwierania bagażnika na wyłączonych światłach jest ciemno ;(
ten typ tak ma czy jednak powinno się zapalać podczas otwierania tylnej klapy?
Pozdrawiam Kuba
-
- Forum Audi 80
hmmm u mnie jest tak, że światło wcale nie reaguje na to czy klapa jest otwarta czy zamknięta po prostu sie nie zapala... Zapala się na stałe jedynie jak włączę światła - wówczas pali się cały czasPrzemek97 pisze:Siemka, z ciekawości poszedłem do garażu sprawdzić jak jest u mnie. I nie muszę wcale odpalać pozycji żeby światło w bagażniku zaczęło się palić, otwieram klapę i świeci. Za to z oświetleniem schowka jest tak jak piszesz, zaczyna działać dopiero po odpaleniu pozycji.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Tego to tobie nie powiem ale to były caby z 91r jak i 98r z manualnym jak i z elektrycznym dachem może były jakieś wypusty inaczej. Nie twierdzę że nie było tak jak mówisz ale ja spotykałem tak jak kolega ma.
Ale kolega wyżej i tak ma błąd bo załącza tylko przy otwarciu albo uszkodzony włącznik w klapie lub wiązka klapy.
Ale tak technicznie to światełko w cabie potrzebne jak umarłemu kadzidło bo bagażnik bardzo mały.
Przejrzałem schematy ale tylko te powyżej 95r i tez jest tak jak mówisz.
Tak jeszcze myślę czy to nie miało związku z elektryczną anteną , bo ja właśnie na tym poległem montując elektryczna myślałem że pożyczę prąd od światełka a tu lipa.
Ale kolega wyżej i tak ma błąd bo załącza tylko przy otwarciu albo uszkodzony włącznik w klapie lub wiązka klapy.
Ale tak technicznie to światełko w cabie potrzebne jak umarłemu kadzidło bo bagażnik bardzo mały.
Tak jeszcze myślę czy to nie miało związku z elektryczną anteną , bo ja właśnie na tym poległem montując elektryczna myślałem że pożyczę prąd od światełka a tu lipa.
-
- Forum Audi 80
Jarewa pisze:Tego to tobie nie powiem ale to były caby z 91r jak i 98r z manualnym jak i z elektrycznym dachem może były jakieś wypusty inaczej. Nie twierdzę że nie było tak jak mówisz ale ja spotykałem tak jak kolega ma.
Tak jeszcze myślę czy to nie miało związku z elektryczną anteną , bo ja właśnie na tym
poległem montując elektryczna myślałem że pożyczę prąd od światełka a tu lipa.
czyli to że świeci cały czas na "zapalonych" lampach to jest oki - czyli ten typ tak ma
Natomiast podpowiedzcie mi gdzie szukać tego czujnika któy odpowiada za to zeby lampka sie zapalała w momencie gdy lampy są wyłączone, a podnosze klape
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nie rozumiesz mnie lampka zapalała się po podniesieniu klapy ale przy włączonych światłach pozycyjnych.
W przypadku nie włączenia świateł w ogóle się nie włączała.
Czujnik znajduje się w zamku klapy dyspozycyjny 3 pin 1 wejście masy 2 wyjście gdy zamknięty na sterownik dachu, 3 wyjście gdy otwarte do lampki.
Czujnik znajduje się w zamku klapy dyspozycyjny 3 pin 1 wejście masy 2 wyjście gdy zamknięty na sterownik dachu, 3 wyjście gdy otwarte do lampki.
-
- Forum Audi 80
Jarewa pisze:Nie rozumiesz mnie lampka zapalała się po podniesieniu klapy ale przy włączonych światłach pozycyjnych.
czyli u mnie jest tak jak powinno być z tego wynika. przy wyłączonych światłach lampka wcale nie świeci, niezależnie od położenia klapy, natomiast przy włączonych lampach pali się w przypadku otwarcia klapy.
Jutro wsadze telefon do bagaja i włącze nagrywanie, będę wiedział czy gaśnie po zaknięciu klapy czy pali się cały czas przy włączonych światłach
-
- Forum Audi 80
Jarewa pisze:Bo myślałem że cały czas ci działa. A który masz rok produkcji? dach manual czy elektryczny?dirtydiana pisze:hmmm u mnie jest tak, że światło wcale nie reaguje na to czy klapa jest otwarta czy zamknięta
dach elektryczny, audi to 93 rok. Jutro sprawdze zy po zamknięciu klapy lampka gaśnie, czy pali się cały czas razem z światłami
Z jutra zrobiło się za tydzień, ale sprawdziłem, lampka zapala się w momencie otwarcia klapy, gaśnie w momencie zamknięcia czyli tak jak powinno być - warunek muszą być włączone światła pozycyjne lub mijania.
W klapie bagaznika jest czujnik polozenia. W srodku jest kolka ktora zmienia polozenie jak klapa jest w gornym polozeniu i zamyka obwod i zalacza swiatelko.. Przynajmniej jest tak u mnie. U mnie wogole nie swiecilo ale po rozebraniu i przeczyszczeniu stykow wszystko wrocilo do normy. Moze tutaj jest jakis problem..