Witam.
Mam problem z zapaleniem auta, gdy przekręcam kluczyk wszystko gaśnie i raz zapali raz nie, początkowo objawiało się to tym , że przy próbie odpalenia trzeba było go kilka razy chełtać i odpalał i było dobrze, potem pojawiło się dodatkowo to że zaczeło wszystko na zegarach przygasać ale nie puszczając kluczyka odpalał, a teraz to już jest tak że nie mogę go wcale odpalić jak dłużej postoi nie jeżdzony. Dodam że jak już odpali to nie gaśnie. Akumulator był kupowany w styczniu 2007.
Pozdrawiam ...[/b]
[B3 2.0 3A LPG] Problem z zapalaniem!!!!
[B3 2.0 3A LPG] Problem z zapalaniem!!!!
Ostatnio zmieniony 24 gru 2007, 00:40 przez sullysess, łącznie zmieniany 1 raz.
Zacznij od sprawdzenia klem przy akumulatorze - oczyść, posmaruj wazeliną i dokręć. Sprawdź, czy jest dobre połączenie pomiędzy masą a minusem akumulatora, oraz pomiędzy zaciskiem plusowym a kontaktem przy rozruszniku.
Popraw profil i temat bo to naprawdę ważne info dla pomagających.
Masz silnik 3A czy AAD?
Popraw profil i temat bo to naprawdę ważne info dla pomagających.
Masz silnik 3A czy AAD?
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
<co>czarekj pisze:Co w języku zulu-gula oznacza konieczność sprawdzenia taśmy - plecionki od zacisku minus akumulatora do śruby w uchwycie akumulatora (M8) oraz grubego czarnego przewodu od tej samej śruby do skrzyni biegów.IC69 pisze:Oprócz tego co napisał czarek, sprawdził bym jeszcze połączenie masy z silnikiem.
Witam zrób to co chłopaki mówią a oprócz tego sprawdź jakie masz ładowanie bo może być tak(ja tak miałem) że masz uwalony akumulator (dostał zwarcia wewnętrznego) i Ci robi zwarcie. Gdzieś na forum widziałem że komuś się tak zrobiło na nowym akumulatorze :shock: i mu wymienili na inny. Oddaj do jakiegoś wrsztatu który trudni się takimi rzeczami altka i rozrusznik żeby Ci przejrzeli i wymienili co potrzeba
Wiadomo z .... i z prądem nie ma żartów
Pochwal się jak zrobisz co było może to się przydać innym
Pozdrawiam <ok>
Wiadomo z .... i z prądem nie ma żartów
Pochwal się jak zrobisz co było może to się przydać innym
Pozdrawiam <ok>
Ostatnio zmieniony 31 gru 2007, 08:28 przez kaczaza5, łącznie zmieniany 1 raz.