Witam samochód Audi 80 B4 2.0 ABK 94r. Automat. Nie wiem czy tak powinno być, że po przekroczeniu temp. silnika około 94st. załącza się od razu 2 bieg wentylatora, nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie w szukajce dlatego zdecydowałem się dodać nowy temat. Samochód w trakcie kupowania posiadał klimatyzacje dokładaną, którą usunąłem ponieważ jakiś artysta- rzeźbiarz to robił. I bieg wentylatora działa po wyłączeniu zapłonu tylko (nie zawsze w zależności od temp.). Sprawa jest na tyle nie komfortowa bo ten silnik w połączeniu z tą skrzynią produkuje ogromne ilości ciepła i załącza się co chwile i wyłącza II bieg wentylatora. Lepszym pomysłem moim zdaniem byłaby dłuższa i cichsza praca najpierw na I biegu i ewentualnie pózniejsze załączenie drugiego.Dodaje zdjęcie skrzynki bezpieczników. https://photos.google.com/share/AF1QipP ... Z5QXJBQzJn
Po odłączeniu przekaźnika 213 w ogóle nie załącza się wentylator ani nie działa dmuchawa nawiewów. Po przełożeniu przekaźnika 214 w wtyk nr. 2 nic się nie zmienia. Macie jakieś pomysły?. Dodam, że wtyczka od termowłącznika 3 pinowa oraz mam dwa wentylatory. Wg. schematów mamy jeden wentylator oraz steruje nimi przekaźnik nr 2, którego nie posiadam i tutaj proszę o numer katalogowy bądz numer przekaźnika jaki powinien być, następna sprawa obwód nr 72 nie potrafię znaleźć gdzie on idzie bo z tego co widzę on steruje innym biegiem wentylatora.
[ Dodano: 2017-10-23, 18:44 ]
Nikt mi nie odpowie ile kto ma biegów wentylatora w abk i ile wentylatorów??
[B4 2.0 ABK] Wentylator chłodnicy pracuje tylko na 2 biegu
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
chyba wszystkie mają dwa wiatraki tyle że jeden napędza drugi poprzez paseksaxxor pisze:Nikt mi nie odpowie ile kto ma biegów wentylatora w abk i ile wentylatorów??

Gdzieś tu nawet był temat bo sam dopytywałem całkiem niedawno i koledzy wyjaśniali ale niechce mi się go szukać.