[ALL] jaki klej?
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
[ALL] jaki klej?
Witam jestem w trakcie obszywania mojego wnętrza bordową skórą 8-)
I mam oto taki problem że nie mam pojęcia jaiego kleju użyć na boczki???
Nie chcę aby po 10000 km lub w upalne dni mi sie to porozklejało!!! :cry:
I mam oto taki problem że nie mam pojęcia jaiego kleju użyć na boczki???
Nie chcę aby po 10000 km lub w upalne dni mi sie to porozklejało!!! :cry:
Ostatnio zmieniony 01 sty 2008, 11:43 przez shellah, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja osobiście bawiłem się w takie rzeczy jak miałem maluszka
Oczywiście autko tanie to tapicerka tania więc padło na polarek :mrgreen: używałem do tego celu kleju "5-10-15", albo też "Piąta klepka", czyli pospolite kleje do podłóg
U mnie to bardzo cieszyło oko i się wszystko trzymało i trzyma do dziś (maluch zmienił właściciela) ale jak to by się skórki trzymało to nie mam pojęcia
Możesz spróbować na jakimś małowidocznym kawałku i zobaczyć jak nie odpadnie w ciągu pierwszych 24h to już tam zostanie na dobre :lol:
Oczywiście autko tanie to tapicerka tania więc padło na polarek :mrgreen: używałem do tego celu kleju "5-10-15", albo też "Piąta klepka", czyli pospolite kleje do podłóg
U mnie to bardzo cieszyło oko i się wszystko trzymało i trzyma do dziś (maluch zmienił właściciela) ale jak to by się skórki trzymało to nie mam pojęcia
Możesz spróbować na jakimś małowidocznym kawałku i zobaczyć jak nie odpadnie w ciągu pierwszych 24h to już tam zostanie na dobre :lol:
ooo kolego powiedz mi jakim materiałem obszyasz tapicerke ? bo ja jestem w trakcie namysłow czy obic wnetrze skaja, derma lub czyms w tym rodzaju. I ile cie to wyniesie. Ja dowiadywałem sie juz u mnie w miescie i tapicer krzyknął 800zł z materiałem wiec nie wiem czy to jest duzo czy tez mało. Tak bede widział czy sie targowac a jak tak to na ile .
do takich podklejeń używa sie butaprenu jest taki nzywa sie tapicerski i sprzedaja go w puszkach litrowych i najlepiej nakładac go poprzez rozpylanie pistoletem ale pędzlem też da rade nakładaj na obydwie klejone powiezchnie odzczekaj chwile az odparuje ale nie wyschnie (po dotknieciu zacznie sie ciagnac) i dopiero wtedy przykladaj materiał <ok>
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Po pierwsze klej butapren jest zbyt gęsty aby rozpylać go pistoletem no i oczywiście jest to klej którym klei sie na gorąco to znaczy smaruje sie obie strony czeka do przeschnięcia podgrzewa ciepłym powietrzem no i dopiero skleja ze sobą. nie ma możliwości żeby to nie zdało egzaminu. Sprzedawany jest w puszkach 0,8 kg cena puszki to o ile dobrze pamiętam ok 20 zł. :mrgreen: :mrgreen:
niewiem o jakim pistolecie myślisz ale ja miałem na myśli cos w stylu pistoletu do ropowania jest to pistolet z dużą dyszą jeśli kupywałes klej w puszcze to pewnie zauważyłeś że jes dosyć rzadki z tym podgrzewaniem to bym uważał jesli ktoś niema wprawy lepiej odczekać chwile aż odparuje rozpuszczalnik z kleju samoczynniekrzysiek_kw15 pisze:Po pierwsze klej butapren jest zbyt gęsty aby rozpylać go pistoletem no i oczywiście jest to klej którym klei sie na gorąco to znaczy smaruje sie obie strony czeka do przeschnięcia podgrzewa ciepłym powietrzem no i dopiero skleja ze sobą. nie ma możliwości żeby to nie zdało egzaminu. Sprzedawany jest w puszkach 0,8 kg cena puszki to o ile dobrze pamiętam ok 20 zł. :mrgreen: :mrgreen:
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
obszywam całość skórą ekologiczną gr 1,24mm
Udało mi się ją sprowadzić z Łotwy bo w polsce nie mają takiego materiału, charakteryzuje się tym że nie ma materiału wzmacniającego tylko specjalną piankę, wygląda i rozciąga się jak prawdziwa skóra :mrgreen:
jest w kolorze bordowym!!
Za m2 zapłaciłem 43 zł a zakupiłem 10 m2
Udało mi się ją sprowadzić z Łotwy bo w polsce nie mają takiego materiału, charakteryzuje się tym że nie ma materiału wzmacniającego tylko specjalną piankę, wygląda i rozciąga się jak prawdziwa skóra :mrgreen:
jest w kolorze bordowym!!
Za m2 zapłaciłem 43 zł a zakupiłem 10 m2
Ja właśnie muszę zrobić podsufitkę i szyber dach. Standardowa będzie się trzymać na butaprenie? Z tego co wiem, pod nią jest twarda gąbka. Nic nie odpadnie mi na głowę po pierwszym kilometrze jazdy? I najważniejsze - Materiał nie przesiąknie na piękny brązowy kolor?
A co do szyber dachu. Próbowałem go kleić różnymi specyfikami ale z mizernym rezultatem. A jak już się skleił, to obcierał odpadł za parę kilometrów. Może butapren da radę?
A co do szyber dachu. Próbowałem go kleić różnymi specyfikami ale z mizernym rezultatem. A jak już się skleił, to obcierał odpadł za parę kilometrów. Może butapren da radę?