[ALL] Tanie OC na stare auta
-
- Forum Audi 80
- lesnydziad
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
powiedzcie jak to ztym jest moja audi jest z 93 roku i oc mam do grudnia tego roku , dalo by rade wykupic oc np na 2 miesiace a potem sie przeniesc do pzu ?jarowlkp pisze:na szczęcie w przyszłym roku mój drugi dupowóz czyli B4 abt lpg będzie miał już 25 latek wiec będę się łapał na zniżkę w PZU ,ze zniżką na dodatkowe 70% za członkostwo w PZM'ocie .
dzisiaj jakbym dostał w łeb bejzbolem:
sprawdzanie oc z ciekawości
26 lat mam prawko 2 lata 25% zniżek w pzu ubezpieczony motorower i motor
pomyślałem sobie że mam stara jawe 350 ts to przydałaby się karta pzm
lecz po obliczeniu dzisiaj składki na audi 80:
2.0 b+g sedan wyszło 3 3 7 6
po obliczeniu 70% z kartą wyszło troszkę ponad 1000 zł czyli tyle co w najtanszej ubezpieczalni jakiej znalazłem...
Ps. Więc z bólem nie ma już tanich oc z karta i lepiej kupić nowszy samochód 8-)
sprawdzanie oc z ciekawości
26 lat mam prawko 2 lata 25% zniżek w pzu ubezpieczony motorower i motor
pomyślałem sobie że mam stara jawe 350 ts to przydałaby się karta pzm
lecz po obliczeniu dzisiaj składki na audi 80:
2.0 b+g sedan wyszło 3 3 7 6
po obliczeniu 70% z kartą wyszło troszkę ponad 1000 zł czyli tyle co w najtanszej ubezpieczalni jakiej znalazłem...
Ps. Więc z bólem nie ma już tanich oc z karta i lepiej kupić nowszy samochód 8-)
A ja własnie wczoraj zapłaciłem za 2.8 z 1992r równe 465PLN za OC+NNW+"pomoc w drodze". Tyle, że mam komplet 60% zniżek. Za to w AXA zaproponowali mi 730PLN (w tym był trochę lepszy NNW bo aż na 100 kPLN). Nie mam dodatkowych ubezpieczeń typu mieszkanie czy coś.
Niestety wszystko rozbija się o zniżki i zwyżki (staż kierowcy, wiek) i trochę pewnie o miejsce zamieszkania.
Niestety wszystko rozbija się o zniżki i zwyżki (staż kierowcy, wiek) i trochę pewnie o miejsce zamieszkania.
Pewnie wchodzi zwyżka za mały staż, a od jakiegoś czasu motorowery już się chyba nie liczą do stażu zniżek. Jeszcze może przejdź się do jakiegoś agenta zamiast przez www sprawdzać - może coś jeszcze wymyśli.bemol pisze:26 lat mam prawko 2 lata 25% zniżek w pzu ubezpieczony motorower i motor
-
- Forum Audi 80
Gdzie wy te samochody ubezpieczacie??? Ja mam caba 2.8 z 93 roku i płacę 850 zł i byłem przekonany że to najlepsza oferta naświecie. Nieważne czy to Pzu, generalli czy link4 zawsze stawki były ok 8-9 stów.
Oczywiście mam max zniżek i pełną bezszkodowość od ponad 10 lat + jeszcze jedno auto zarejestrowane na siebie z pełnym pakietem oc+ac
Oczywiście mam max zniżek i pełną bezszkodowość od ponad 10 lat + jeszcze jedno auto zarejestrowane na siebie z pełnym pakietem oc+ac