[80 B4 2.0 ABT] Nie działa lewy kierunkowskaz
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nie pomoże skoro awaryjne ok, to winna manetka lub kable manetka-awaryjne.
w kierunkach ważne jest połączenie miedzy manetkami. Bo wyjście jest od strony wycieraczki.
Zewrzyj od strony wycieraczki wtyczki kabel czrnobiałyzielony z czarnozielonym prawy kierunek i czarnobiałyzielony z czarnobiałym lewy kierunek jak działają winne manetki wymieniałeś od kierunku a wina może leżeć w manetce wycieraczek.
w kierunkach ważne jest połączenie miedzy manetkami. Bo wyjście jest od strony wycieraczki.
Zewrzyj od strony wycieraczki wtyczki kabel czrnobiałyzielony z czarnozielonym prawy kierunek i czarnobiałyzielony z czarnobiałym lewy kierunek jak działają winne manetki wymieniałeś od kierunku a wina może leżeć w manetce wycieraczek.
Re: [80 B4 2.0 ABT] Nie działa lewy kierunkowskaz
U mnie też nie działa lewy kierunkowskaz wymieniłem już trzy razy manetkę od kierunkowskazu pierwsza była nowa pochodziło rok druga używka pochodziła około 8 miesięcy ostatnia nowa trzy miesiące i znów od nowa brzęczenie od przekażnika i znów padnie lewy kierunek.Zastanawiam się czy prawa strona pająka czyli wycieraczki nie mają z tym coś wspólnego bo przed kierunkami rok wcześniej wymieniałem manetkę od wycieraczek i z braku manetki z jedną wajchą dali mi z dwoma na jednej jest awaryjny wszystko po założeniu było ok. Gdzie szukać problemu?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Może nie łączy połączenie dwóch połówek pająką (są tam styki jak się obie części składa) albo masz wypalony konektor we wtyczce.
Masz gniazdo przyczepki?
Masz gniazdo przyczepki?
Tak mam haka i gniazdo przyczepki
Dodano po 30 minutach 44 sekundach:
Dodano po 30 minutach 44 sekundach:
.Dziś gdy jechałem po włączeniu lewego kierunku nie migał tylko coś brzęczało ,po włączeniu awaryjnych na manetce od wycieraczek migał tylko prawy kierunek po kilkukrotnym włączeniu i wyłączeniu tego awaryjnego przy manetce pojawiły się oba kierunki i na manetce od kierunków też wrócił lewy kierunkowskaz ale później znów to samo
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jac
- Silnik: 1.9 1Z
Miałem podobne objawy w moim B4.
Pomogła wymiana przekaźnika kierunkowskazów.
Pomogła wymiana przekaźnika kierunkowskazów.