[1.9 TDI 1z] mocniejsze turbo-jakie kupic?
http://allegro.pl/f92-zaslepka-zamienni ... 12057.htmlczerw pisze:Ma ktos moze do sprzedania flansze na kolektor ssacy ? Kolektor mam z BMP wew srednica cos 54mm a rozstaw srób 73.5mm
Ja rzeźbiłem sam, ale teraz wybrałbym raczej gotowca
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Bez 008 widać ze to marnie sie zbiera i jedzie dopiero od ok 2,2 tys obr , a powinien znacznie wczesniej ,nawet na ori gratach ,a co dopiero na takich .Ogólnie to doładowanie strasznie "pływa " nawet jak osiagnie zakładane wartosci ...główny podejrzany i zapewne sprawca to n75. Ja bym sprawdził jak sie zbiera z odpietym węzykiem z gruszki WGMzet pisze:Pokaż z ciekawości 008
Ostatnio zmieniony 11 lis 2017, 19:47 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, definitywnie późno wstaje, zwłaszcza jeśli siedzi 11mm jak w podpisie.
Z czystej ciekawości pytam o 008.
Ewentualnie może też sprawdzić czy spaliny pomiędzy turbo/kolektor nie idą bokiem. Jeden mechanik jak mi przykręcił raz turbo to kolektory czarne miałem po tygodniu, a doładowania z dołu nie było.
Z czystej ciekawości pytam o 008.
Ewentualnie może też sprawdzić czy spaliny pomiędzy turbo/kolektor nie idą bokiem. Jeden mechanik jak mi przykręcił raz turbo to kolektory czarne miałem po tygodniu, a doładowania z dołu nie było.
Niestety nie mam loga 008 =\ dzieki za wszelkie sugestie.. Postaram sie podmienic n75 jak tylko bede mial inny.. Pytanie do kolegów co maja gt1549s.. Czy moglby ktos wrzucic logi abym mogl zobaczyc jak wstaje to turbo w sprawnym aucie.. Str vaglog chyba nie dziala wiec moze byc screen
[ Dodano: 2017-11-11, 21:07 ]
Wlasnie mnie oswiecilo ze od 6 lat mam w bagazniku stary n75.. Tylko z kolei na nim jak pamietam na ori skrzyni szedl do 120 i koniec.. Moze mozna by go podmienic na probe..? Wogule da sie go jakos zregenerowac na chwile aby sprawdzic czy to faktycznie on aby miec pewnosc w 100% gdybym nie mial innego na podmiane ?
[ Dodano: 2017-11-11, 21:07 ]
Wlasnie mnie oswiecilo ze od 6 lat mam w bagazniku stary n75.. Tylko z kolei na nim jak pamietam na ori skrzyni szedl do 120 i koniec.. Moze mozna by go podmienic na probe..? Wogule da sie go jakos zregenerowac na chwile aby sprawdzic czy to faktycznie on aby miec pewnosc w 100% gdybym nie mial innego na podmiane ?