[B4 1.9 1Z] wibracje podczas szybszej jazdy
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[B4 1.9 1Z] wibracje podczas szybszej jazdy
Witam. Panowie mam od jakiegoś czasu problem którego nie jestem w stanie zdiagnozować. Problem pojawia się podczas szybszej jazdy ponad 120km/h i jest bardzo dobrze widoczny na autostradzie. Problem polega na tym że podczas jazdy samochód zaczyna wibrować. Wibracje są odczuwalne na całym samochodzie, kierownicy, podłodze, pedałach. I tu jest problem z diagnozą gdyż wibracje idealnie można wpasować w słupki które są na drodze. Wibracje są odczuwalne przez 100 metrów po czym na kolejne 100 metrów zanikają i tak w koło. Ktoś miał podobny problem?
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ale miałeś tak jak ja że jadać np 120 przez 100 metrów są wibracje po czym znikają na kolejne 100 metrów i tak w koło? Przy niewyważonych kołach miałem wibracje ale np po przekroczeniu jakiejś tam prędkości i nie zanikały jadąc z tą prędkością. U mnie jadąc jedną prędkością wibruje, zanika, wibruje , zanika...
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wymieniłem koła na zimowe. W życiu bym nie pomyślał że takie wibracje mogą pochodzić od opon. Po wymianie spokój. Jeżdżę samochodem już 18 lat zawodowo ponad 10 i nigdy nie spotkałem się z sytuacją by przez opony powstawały wibracje które są 100m a po ok 100 metrach zanikają i tak w koło. Człowiek uczy się całe życie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Teraz takie czasy ze wszystko możliwe ...cześci samochodwe które nie spełniają żadnych norm ,produkuje kto chce ....prosty przykład to np.nowe poduszki silnika do audi ,które powodują masakryczne wibracje i kompletnie nie spełniają swojej roli ...badał to ktoś ,sprawdzał co się dzieje po założeniu ? przecież oczywiste że nie ....to i takie opony o "cudownych własciwosciach "można robićhudy pisze:Wymieniłem koła na zimowe. W życiu bym nie pomyślał że takie wibracje mogą pochodzić od opon. Po wymianie spokój.