[B4 1.9 1Z] Środek Liqui Moly Diesel Spulung
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Środek Liqui Moly Diesel Spulung
Witam, stosował ktoś środek Liqui Moly Diesel Spulung 2666 do czyszczenia wtryskiwaczy ? Ciekaw jestem jakie są efekty po jego zastosowaniu czy środek pomaga czy może bardziej szkodzi jeśli ktoś miał styczność z tym preparatem jestem ciekaw opinii ?
Ostatnio zmieniony 10 lis 2017, 17:24 przez rafal_sz85, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie ma żadnych efektów ....nie wiesz w cuda ...nie ma takiego preparatu który naprawia wtryski ....a jak są w kiepskim stanie , nie trzymają parametrów , to żadne preparaty "czyszczące " im na pewno nie pomogąstosował ktoś środek Liqui Moly Diesel Spulung 2666 do czyszczenia wtryskiwaczy ? Ciekaw jestem jakie są efekty po jego zastosowaniu
Ustalmy, że te środki nie są od naprawy a od czyszczenia i konserwacji. Jeśli bdziesz tego co jakiś czas używał to Twoje podzespoły będą miały dłuższe życie. Można to porównać do ceramizera, przez co silnik ma mniejsze opory, łatwiej mu pracować i dzięki temu dłużej wytrzyma. Ale nie jest to środek, który naprawia silnik i powoduje zmniejszenie pobierania oleju. Nie ma środków, które coś naprawiają, ale powodują, że dana część nie zepsuje się tak szybko. A zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć. Więc spokojnie lej Pan ten środek.