Witam
Od dłuższego czasu nie mam świateł cofania oraz podświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej. Sprawdziłem, że jest brak zasilania na kostcedo wiązki do bagażnika (za kołem zapasowym, koło światła), więc połamane przewody w bagażniku nie wchodzą w grę. Sprawdzałem przy włączonych światłach i zapłonie z wrzuconym wstecznym biegiem. Bezpieczniki nr 12 i 14 sprawdzone. Nie chcę wyrywać po kolei całej wiązki, myślałem raczej o sprawdzeniu wiązki w kilku miejscach i wymienić odcinak uszkodzony. Chyba, że macie inne pomysły? Z drugiej jednak strony mam przeczucie jakby coś po prostu się rozłączyło, może bezpiecznik, bo trochę dziwny jest taki zanik zasilania. Czy ktoś mógłby mi wrzucić jakiś schemat, opis którędy po kolei idzie wiązka?
[B3 1.8 PM] Brak zasilania w wiązce do bagażnika
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Oświetlenie tablicy wychodzi pinem I 58d szaro-zielony przewód później przez pin 1 żółtej 10 pinowej kostki obok kolumny kierowniczej i już do kostki przy tylnej lampie.
A działa ci oświetlenie schowka?
Zasilanie świateł cofania wychodzi z pinu B15a czarno-niebieski idzie do czujnika na skrzyni, wraca przewodem niebiesko-czerownym pod deskę tam łączy się kostką 1 pinową (nigdy jej nie znalazłem) i idzie do kostki z tyłu.
Zasilanie świateł cofania wychodzi z pinu B15a czarno-niebieski idzie do czujnika na skrzyni, wraca przewodem niebiesko-czerownym pod deskę tam łączy się kostką 1 pinową (nigdy jej nie znalazłem) i idzie do kostki z tyłu.
Gdzie znaleźć pin 58d, pin 1, pin B15a?maciek889 pisze:Oświetlenie tablicy wychodzi pinem I 58d szaro-zielony przewód później przez pin 1 żółtej 10 pinowej kostki obok kolumny kierowniczej i już do kostki przy tylnej lampie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
I85dgrzesiu88 pisze:58d,
Sory zapomniałem dać wcześniej opisu kostek od spodu skrzynki bezpieczników: https://audi80.pl/download.htm?id=11761