[B4 1Z 1.9 TDI] Poduszki pod silnikiem
drgania karoserii raczej nie są spowodowane zużytym zawieszeniem tak więc wymiana tulei sworzni itd. nie gra tu roli. Jak już chcesz wymieniać poduszki silnika to tylko na oryginalne ale te są dosyć drogie, poszukaj czegoś na szrocie w dobrym stanie. ja połasiłem się na zamiennik za 100 zł i po czasie wróciłem do oryginału ze szrotu tyle tylko, że u mnie strasznie rzucało silnikiem na boki podczas gaszenia auta.
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Re: [B4 1Z 1.9 TDI] Poduszki pod silnikiem
Olejowe są tylko orginały. Szukaj używek na allegro bądź szrotach.pacia pisze:ale z tego co wiem to chyba każdy producent produkuje je olejowe. Jeśli sie mylę to proszę o radę jakiej marki w miarę tanio kupić poduszkę do silnika 1.9 tdi.
Napiszę coś od siebie stałem przed takim samym dylematem odnośnie poduszek jak wielu z was . Używane oryginały lub nowe ale co z zamiennikami postanowiłem poczytać i znalazłem zamiennik który jest olejowy i sam osobiście przetestowałem .
Firma CORTECO bo o niej mowa, zamontowana poduszka lewa strona bez żadnych wibracji przenoszonych na karoserię oraz kierownicę w pełnym zakresie obrotów.
Pozdrawiam .
Firma CORTECO bo o niej mowa, zamontowana poduszka lewa strona bez żadnych wibracji przenoszonych na karoserię oraz kierownicę w pełnym zakresie obrotów.
Pozdrawiam .
- karolas123
- Forum Audi 80
Odświeżam temat
Poduszki silnika (B4 1Z 1.9TDI) zakończyły żywot - wyciekł olej, buda telepie niemiłosiernie.
Numery ori:
str. prawa 8A0199382A
str. lewa 8A0199379E
BOGE i LEMFORDER są już niedostępne. Co wybrać spośród CORTECO/MEYLE/SWAG/FEBI/RUVILLE żeby nie było gorzej niż ze zużytymi ori?
W kilku postach można przeczytać że w pudełku FEBI było ori. Rozumiem że to nie musi być zasadą. Cena lewej poduszki FEBI FE11484 na to nie wskazuje - 87zł (122zł w Intercars). Za to CORTECO w Intercarsie wygląda na zdjęciach jak oryginał ze spiłowanymi numerami, ale to pewnie też o niczym nie świadczy.
https://e-katalog.intercars.com.pl/#/pr ... lnika.html
Pozostałe firmy pewnie też tylko przepakowują, pytanie tylko kto jeszcze solidnie produkuje, i w których pudełkach co jest czyje? Zatem co kupić?
--
pzdr kapitan
Poduszki silnika (B4 1Z 1.9TDI) zakończyły żywot - wyciekł olej, buda telepie niemiłosiernie.
Numery ori:
str. prawa 8A0199382A
str. lewa 8A0199379E
BOGE i LEMFORDER są już niedostępne. Co wybrać spośród CORTECO/MEYLE/SWAG/FEBI/RUVILLE żeby nie było gorzej niż ze zużytymi ori?
W kilku postach można przeczytać że w pudełku FEBI było ori. Rozumiem że to nie musi być zasadą. Cena lewej poduszki FEBI FE11484 na to nie wskazuje - 87zł (122zł w Intercars). Za to CORTECO w Intercarsie wygląda na zdjęciach jak oryginał ze spiłowanymi numerami, ale to pewnie też o niczym nie świadczy.
https://e-katalog.intercars.com.pl/#/pr ... lnika.html
Pozostałe firmy pewnie też tylko przepakowują, pytanie tylko kto jeszcze solidnie produkuje, i w których pudełkach co jest czyje? Zatem co kupić?
--
pzdr kapitan
Ostatnio zmieniony 17 lis 2017, 23:56 przez kapitan, łącznie zmieniany 1 raz.
MUNIOR pisze:Wydawało by się że wszysko na temat poduszek zostało juz napisane ...kapitan pisze:Odświeżam temat
Było to jednak dobrych kilka lat temu. To co zostało napisane oczywiście przestudiowałem. Czas jednak biegnie i dziś te ori używki mają w najlepszym przypadku 300tyś km, a przecież wieczne nie są. Nie chcę założyć części, które za chwile będą w takim samym stanie jak te które muszę wymienić. BOGE i LEMF praktycznie nie są dostępne, w ASO cena oczywiście absurdalna - 900zł za prawą poduchę. Stąd moje pytanie, nie rozumiem Twojej irytacji.
Jeśli mimo wszystko ma to większy sens niż kupowanie tego co wymieniłem, to może jednak należy brać poduszki nie od klekota, tylko od benzyny - będą mniej zmęczone? Dobrze rozumuję?MUNIOR pisze:I tego się trzymać ,a żadnych wibracji nie uświadczyszbozmek pisze:Tylko i jedynie bierz używane org
--
pzdr kapitan
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z