[2.0 ABK]układ nagrzewania i filtr kabinowy
[2.0 ABK]układ nagrzewania i filtr kabinowy
Witam wszystkich mam mały problem w mojej audi nigdy nie dmuchało za ciepłe powietrze naprawiłem klapy wypłukałem nagrzewnicę zmieniłem termostat zalałem nowy płyn jest lepiej ale i tak za gorące nie dmucha i moje pytanie co może z tym być ? czy może to być przez to że nie mam filtra kabinowego ?
Ostatnio zmieniony 29 lis 2017, 19:55 przez mahut3, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: układ nagrzewania i filtr kabinowy
jak klapy mieszalnika szczelne to szukaj przyczyny w starej nagrzewnicy. dziwie sie ze uszczelniales klapy i nie zmieniles nagrzewnicy
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Skoro klapy uszczelniałeś, a nagrzewnicę płukałeś (pytanie, czy mimo tego jest w pełni drożna) to zacząłbym od najprostszych rzeczy. Czy klapa rodzaju powietrza prawidłowo reaguje na pokrętło, bądź na nastawy Cimatronika? Sprawdź w pełnym zakresie pracy klapy. Może być to błahostka tym bardziej, że po zamontowaniu zespołu ogrzewania pancerz do klapy wpina się baaardzo ciężko...
No i jak koledzy wyżej pisali - szkoda, że tej nagrzewnicy nie wymieniłeś. Nissens 70221 to koszt ok. 120 zł, a grzeje jak szalona.
No i jak koledzy wyżej pisali - szkoda, że tej nagrzewnicy nie wymieniłeś. Nissens 70221 to koszt ok. 120 zł, a grzeje jak szalona.