Hej, wczoraj kupiłem swoje pierwsze Audi, jestem bardzo zadowolony, lecz mam problem u siebie z zegrami, wczoraj gdy kupiłem Audi zegary działały, lecz był w elektryce dziwny problem, mogłem przekręcic kluczyć na pozycje 0 a silnik dalej pracował, dopiero po wyłączeniu świateł gasł, wyjąłem zegary, podłączyłem je od nowa i jest już z tym normalnie. Ale teraz nie działają mi w ogóle zegary, 0 podświetlenia, brak prędkosci, brak obrotów, działa jedynie wskaznik paliwa i temp oraz zegarek. Kontrolek brak, jedynie czasami zaczynają razem mrugać dwie górne kontrolki od płynu hamulcowego i chłodniczego, macie jakieś pomysły?
Druga sprawa, to podświetlenie nawiewów, nawiewy normalnie działają itd, ale nie mam w nich wcale podświetlenia mimo nowych żarówek. Gdy włącze nawiew żarówki lekko się jarzą, lecz im mocniej włączam nawiew, tym żarówki mniej się palą, mimo tego, że na pozycji 0 ledwo świecą, od razu napiszę, że nie mam też podświetlenia zapalniczki oraz popielniczki ( mimo nowych żarowek, oraz podświetlenia z podsufitki.
Macie jakiś pomysł co mu dolega?
PS. Skąd najwygodniej i najszybciej pociągnąć + po zapłonie do radia? U mnie nie jest wypuszczony pod dechę...
[B4 2.0 ABK] Nie działają zegary oraz podświetlenie nawiewów
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z