Witam,
Zakupiłem niedawno transmiter Roidmi, po pierwszym wpięciu go bezpiecznik został wybity. Na następnym podział parę godzin po czym od nowa to samo. Wczoraj kupiłem nowe bezpieczniki i historia po raz kolejny się powtórzyła. Jakieś zwarcie, a może po prostu trzeba zamontować inny bezpiecznik(20w np.)? Dodam, że elektryka w tym samochodzie lubi poszwankować, radio było zmieniane na pioniera przez poprzedniego właściciela i mam podejrzenie, że przy kablach zostało coś zbyt bardzo zakombinowane.
[B4 1.9 1Z] Bezpiecznik spala się po podłączeniu transmitera
jestem kompletnie zielony w tym temacie. A do czego polecałbyś zerknąć? Może gniazdo zapalniczki ma jakieś zwarcie, bo w sumie nigdy wcześniej bezpieczników nie wybijało.PieterB pisze:dynxiarz, to trzeba zerknąć co tam jest nie tak. Zakładanie większego bezpiecznika nie jest rozwiązaniem bo możesz spalić instalację.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
bardziej bym obstawiał zbyt duże obciążenie, brak dobrego styku gdzieś po drodze. Możesz spróbować coś innego podpiąć pod gniazdo, czy to samo będzie.dynxiarz pisze: A do czego polecałbyś zerknąć? Może gniazdo zapalniczki ma jakieś zwarcie, bo w sumie nigdy wcześniej bezpieczników nie wybijało.
A może faktycznie fałszywy jest ten transmiter.
w VW Transporterze działa bez zarzutu, problemy są tylko w AudicyPieterB pisze:bardziej bym obstawiał zbyt duże obciążenie, brak dobrego styku gdzieś po drodze. Możesz spróbować coś innego podpiąć pod gniazdo, czy to samo będzie.dynxiarz pisze: A do czego polecałbyś zerknąć? Może gniazdo zapalniczki ma jakieś zwarcie, bo w sumie nigdy wcześniej bezpieczników nie wybijało.
A może faktycznie fałszywy jest ten transmiter.