Niestety jak wiadomo górne mocowanie amorka w naszych bestiach to największa pomyłka konstrukcyjna...
U siebie założyłem MEYLE HD i... kupa, po paru dniach luz, tłucze teraz jak wściekłe.
Po podniesieniu auta kolumna lata na wszystkie strony po parę centymetrów....
Co prawda ja mam zawias -40 amorki Bilstein B8 i koła 225/45R17 i tulejki wszystkie polibush.
Wieść niesie że niektórym te poduchy wytrzymują na ori zawiasie i balonowych oponach...
Miałem już szukać ori poduch, ale ori to już się raczej nie kupi, chyba że leżaki dziesięcioletnie, lemforder poduszki to ostatnio już kicha, febi i inne pewnie też... Wiadomo firmy renomowane już pewnie tego nie produkują tylko podkupują u jednego producenta i pakują w swoje pudełka... standardowa procedura w dzisiejszych czasach.....
No i właśnie wyczaiłem taki patent, że poduszka jest metalowa, skręcana góra z dołem i w tym jest łożysko wahliwe.... Ktoś to praktykował.
Znalazłem kilka rozwiązań,540-700pln, koszt na pierwszy rzut wysoki, ale "dobre poduchy to koszt koło 100pln a nie działają.
1. Polska produkcja, ale regulacja mi nie potrzebna i nie do końca do mnie przemawia
Silver Project
2. Najbardziej mi się podoba ale drogo, link niby do audi 90, bo 80 jest o 50pln droższy... ale czemu?
Compbrake
3. Też fajne i okazuje się że to Polska firma

AKmotorsport
4. I kolejne, też fajne
YT-motorsport
Czy ktoś to stosował, jakieś doświadczenia????
No i czy może ma ktoś nawiedzonego tokarza z pojęciem który wykonałby to w ludzkich pieniaczach... dwie płytki, kilka śrub, i łożysko wahliwe powinno wyjść taniej niż 500pln.
Pozdrawiam