Napisalem ze gasnie podczas jazdy..jak to jak? Normalnie skoro mam jakas tam predkosc,auto na jakims biegu to auto odpali automatycznie. Taka sama zasada jak przy odpalaniu "na pych".nie wrzucam na luz,auto gasnie po prostu podczas jazdy.
Wymienilem filtr, musi puszzczac na jakies uszczelce bo babelki dalej sa,ale mniej. Problem nie znikl, pod komputerem nie widzi nic, filtr powietrza tez wymienilem.wtyczka gmeram,nic sie nie dzieje.no nic sprobuje chyba przelozyc nastawnik i zobaczymy co bedzie
Ed: mozliwe ze jakis szajs z baku zassalo? Nie leje byle czego, mysle utopionego szczura na statoilu by nie podlozyli...
[B4 1.9 tdi] silnik gasnie podczas jazdy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Pisałem już że takie cuda jak nagłe gasnięcie podczas jazdy ,przy stałej predkosci czyli kiedy nie puszczamy pedału gazu ,może powodowac tylko "elektryka "...czyli nagły chwilowy brak styku np.ktoś grzebał w nastawniku i żle polutował ,co widziałem kilka razy ...albo fiksująca kostka stacyjki...żadne filtry ,nawet najbardziej zaniedbane ,czy powietrze w paliwie takich cudów nie spowodują.Sam fiksujący nastawnik potencjometryczny ,powodowałby gaśniecie ,ale zawsze w podobnej sytuacji ,czyli gdy wrzucimy na luz i puscimy gazdavidslr pisze:Napisalem ze gasnie podczas jazdy..jak to jak? Normalnie skoro mam jakas tam predkosc,auto na jakims biegu to auto odpali automatycznie. Taka sama zasada jak przy odpalaniu "na pych".nie wrzucam na luz,auto gasnie po prostu podczas jazdy.
Wymienilem filtr, musi puszzczac na jakies uszczelce bo babelki dalej sa,ale mniej. Problem nie znikl, pod komputerem nie widzi nic, filtr powietrza tez wymienilem.wtyczka gmeram,nic sie nie dzieje.no nic sprobuje chyba przelozyc nastawnik i zobaczymy co bedzie
Problem rozwiazany !!!
Co sie stalo? Samochod gubil mase, miedziany splot dochodzacy z jednej strony do aku,a z drugiej do obudowy aku przysniedzial od dolu.nie zauwazylem wczesniej ale ten splocik po lrostu sie prakty znie caly ulamal przy nasadzie do spodu. Wszystko rozkrecilem, przeczyscilem,kupilem nowy splot i hula ! Dzieki wszystkim za odp.
Co sie stalo? Samochod gubil mase, miedziany splot dochodzacy z jednej strony do aku,a z drugiej do obudowy aku przysniedzial od dolu.nie zauwazylem wczesniej ale ten splocik po lrostu sie prakty znie caly ulamal przy nasadzie do spodu. Wszystko rozkrecilem, przeczyscilem,kupilem nowy splot i hula ! Dzieki wszystkim za odp.
Witam taki problem znajomego dziś zgasło mu auto po ujechaniu 5 m od ruszenia silnik ciepły kręcił i nic,odpalił na popych zapaliła jechał do krzyzowki i dalej to samo zgasło to daje kreci i nic to na pych odpaliła dojechał do krzyżówki i tyle noga z gazu i zdechła. osprzet bosch nastawnik potencjometryczny