Witam od niedawna mam swoją B4 i jak ja kupiłem nie było tam anteny radiowej więc ja kupiłem lecz jak się okazało kabel antenowy w samochodzie jest lecz niestety nie ma zarobionej końcówki i tu moje pytanie jak ja zarobić by pasowała do anteny jak coś przy antenie mam krótki kabelek z zarobionymi końcówkami. I moje 2 pytanie bo jako iż pierwszy raz zakładam antenę miałem na niej 5 takich cosiów i nie wiem jak mają być dane na antene które pod karoserią a które nad
[B4]Podłączenie anteny radiowej
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Lewy element idzie pod karoserie na karoserie idzie podkładka druga od lewej plastik na to nałozony chromowany środkowy i przykręcony prawym elementem , kable zlutować innej możliwości nie masz ale rób to z głową pierw gorąca żyła uzupełnij braki izolacji izolacją potem ekranowy i owin cieka warstwą sreberka i dopiero izolacja.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
gorąca żyła to inaczej środkowy kabelek a dielektryk to izolacja miedzy środkowym kabelkiem a ekranem kiedy sciagniesz izolacje jak do kabla antenowego do złaczek F to po zlutowaniu środkowego kabelka między sobą będziesz miał przerwę w dielektuku i chodzi o to by uzupełnić ta przerwę ta przerwa może być na szerokość izolacji wtedy łatwo uzupełnić kiedy wyrównasz dielektryk na to połączysz oplot a ze nie będzie juz w koło to dodatkowo folia albo cieniutkimi kabelkami owijasz w kółko potem izolacja i na koniec można termokurczkę która włozyłes duzo wczesniej.