Cześć:)
Od jakiegoś czasu walczę z licznikiem i nie mogę dojść co go boli...
Na samym początku coś źle pokazywał stan paliwa i chyba też temperaturę. Temperaturę pokazywał 80 po nagrzaniu ale był wymieniany czujnik więc może i czujnik jest winny natomiast ze wskazaniem paliwa jest gorzej. Pokazywał przeważnie 1/4 zbiornika lub blisko rezerwy.
Wymieniłem stabilizator na KA7810 przylutowany został na plecach i się zaczeło.. wskazówka dochodzi do maksimum.
Wrzuciłem znowu ten, który był oryginalnie i dzieję się to samo co na tym KA7810, leci na maksa ale jak włączy sie światła wskazówka spada na rezerwę i tak w kółko.
Ma ktoś pomysł co by mu pomogło. Przejście między nóżkami stablizatora a kolejnymi punktami na ścieżce jest.
Z góry dzięki za podpowiedzi !
Pozdrawiam
[B4 2.8 AAH] Problem z licznikiem UN4
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Przelutowałem pół płytki bo nie bardzo chciała mi zejść część z prędkościomierzem...a bałem się żeby nie połamać
Dodatkowo zauważyłem, że część z obrotomierzem jest VDO a reszta UN4
I po podpięciu tylko niebieskiej kostki objaw jest trochę inny wskazówka poziomu paliwa idzie na 1/4 zbiornika, później spada
EDIT:
Po podmiance licznika dzieję się to samo. Czyżby manetka:)?
Dodatkowo zauważyłem, że część z obrotomierzem jest VDO a reszta UN4
I po podpięciu tylko niebieskiej kostki objaw jest trochę inny wskazówka poziomu paliwa idzie na 1/4 zbiornika, później spada
EDIT:
Po podmiance licznika dzieję się to samo. Czyżby manetka:)?