[All] Lampy tylne - malowanie, przyciemnianie
fakt nie zaprzecze. u niego wyglada to naprawdw fajnie, ale na moje lampy przemawiały - wolny czas (którego prawie nie posiadam) no i jak u kazdego polaka $$$ Ale mowie (a raczej pisze) mi sie to podoba wiec dla mnie nie ma problemu... Zresztą jak mnie policja zatrzyma ze mam malowane to powiem ze nie sa malowane tylko "brudne" (zart)
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
a jeszcze jedno doradzcie czy lepiej przyciemnić lampy czy może zostawić orginalnie jednak kupić czerwona blende pod rejestracje zamiast czarnej która teraz mam.i cały pas czarny i cały czerwony mi sie podoba i nie moge sie zdecydować. druga sprawa czym najlepiej nabłyszczyc i wypolerowac tylne lampy by sie świeciły a nie były takie matowe??
Folii nigdy nie używałem ale już nieraz malowałem lampy(jestem lakiernikiem).Przed malowaniem należy lampę zmatować.Proponuję zrobić to włókniną do matowania drobną(ok.3zł).Niezbędny jest do tego podkład do plastików typu kontakt,ważne jest aby był bezbarwny.Jak już ktoś wcześniej wspomniał najlepszy efekt daje lakier bezbarwny(1l ok 40 zł ale w każdym mieszalniku można kupić na setki ) z domieszką innego lakieru (niekoniecznie bazy)najlepszy jest lakier akrylowy.Kolor można wybrać sobie samemu według uznania z pośród paru tysięcy kolorów.Dodawać znikomą ilość koloru do lakieru bezbarwnego gdyż pigmenty mają bardzo silne krycie.Lepiej dwa razy dolać niż przedobrzyć.Życzę przyjemnej zabawy.