Hejka, mam problem z moją 80'tką, ostatnio zaczęła poszarpywać na gazie, jak i na PB, odpala elegancko, na obroty wchodzi elegancko, lecz na wolnych, bądź przy wciśnięciu sprzęgła obroty falują od 900 do ok 400. Zaś przy jeździe przy równych obrotach np 2000/min czuć ciągłe delikatne poszarpywanie. Przy przyśpieszaniu samochód idzie bardzo ładnie jednostajnie bez zawahania.
Info
ABT 90km + LPG BRC na mieszalniku, sterownik gazu autronic al-700.
Wlane paliwo z dobrej stacji, tak samo jak i gaz PB około pół baku, gazu praktycznie do pełna (paliwo z BP, jedna z lepszych stacji u mnie w okolicy)
Co robiłem
Reset ECU (zdjecie klem na całą noc)
Używana sprawna cewka
Nowy palec, kopułka, świece
Gaz był regulowany ok 3 tyg temu ( wtedy na gazuzu chodził bajkowo)
Jakieś pomysły koledzy?
Z góry dziękuje za pomoc!
[B4 2.0 ABT] Szarpanie na PB + LPG
-
- Forum Audi 80
Re: Szarpanie na PB + LPG
jedyne co Ci mogę podpowiedzieć to sprawdź świece kable kopułkę i palec, ale to bardziej na szarpania niż na spadek obrotów,
miałem jakiś czas temu w mojej drugiej b4 abt+lpg szarpania ale tylko na gazie posłuchałem starego mechanika i wymieniłem kable i świece z trzy na jednoelektrodowe dając przerwę 0,7mm i pomogło , kopułki i palca nie zmieniałem bo były nowe wcześniej założone.
auto smiga już z 3miechy i żadnych niepokojących objawów.
miałem jakiś czas temu w mojej drugiej b4 abt+lpg szarpania ale tylko na gazie posłuchałem starego mechanika i wymieniłem kable i świece z trzy na jednoelektrodowe dając przerwę 0,7mm i pomogło , kopułki i palca nie zmieniałem bo były nowe wcześniej założone.
auto smiga już z 3miechy i żadnych niepokojących objawów.
-
- Forum Audi 80