Quattro w 90 b3
-
- Forum Audi 80
Quattro w 90 b3
Witam panowie, jest wiele tematów o quattro ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na swoje pytanie : czy w mojej 90 b3 silnik 2.0 ( czekam na montaż EFI ) podejdzie quattro? Bak mam za tylną kanapą. Myślałem żeby kupić dawce 80 b3 w quattro i po prostu przełożyć graty ale czy tak można? Z 80 do 90? Czy napotkam dużo problemów? Czy spód auta jest chodź w małym stopniu przystosowany do Q ? Jeżeli się powtarzam to bardzo przepraszam ale nic nie znalazłem. Mam nadzieje że nie wyleje się na mnie fala hejtów Pozdrawiam zawsze pomocnych klubowiczów
Dodam jeszcze że mam zadbany samochód i nie chce kupować nowego i nie wiadomo na co trafić ;/ Audi jest moim oczkiem w głowie
Widziałem 90 w quattro ale z silnikiem 2,3 Ng z tego co wiem to do 2.0 PS nigdy nie montowano quattro. Ale buda ta samo co w 2.3...
Dodam jeszcze że mam zadbany samochód i nie chce kupować nowego i nie wiadomo na co trafić ;/ Audi jest moim oczkiem w głowie
Widziałem 90 w quattro ale z silnikiem 2,3 Ng z tego co wiem to do 2.0 PS nigdy nie montowano quattro. Ale buda ta samo co w 2.3...
-
- Forum Audi 80
Sprawa wygląda tak, że w B3 czy to 80 czy 90, coupe jeśli chcesz dołożyć quattro to musisz mieć dawce tego samego modelu bo podłoga w B3 nie jest przygotowana pod quattro i musisz wycinać podłogę ze swojego auta w wspawywać z auta dawcy z q.
W B4 już jest taki komfort że nie trzeba ruszać podłogi, tylko trzeba dorobić kilka mocowań. Jest to wiele łatwiejsze niż w B3 i mniej ingerencji w karoserię, jednak też nie jest to łatwe i tanie!
W B4 już jest taki komfort że nie trzeba ruszać podłogi, tylko trzeba dorobić kilka mocowań. Jest to wiele łatwiejsze niż w B3 i mniej ingerencji w karoserię, jednak też nie jest to łatwe i tanie!
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80