Hejka, mam problem z moją 80'tką, bez przerwy mam problemy z układem chłodzenia.
Ciągle pękające węże, wycieki i zapowietrzanie, wymieniłem ponad 3/4 węży chłodzenia, termostat, pompę wody, zbiorniczek wyrównawczy, nagrzewnica febiego, korków miałem chyba z 6, lecz bez przerwy uciekła płyn (cholera wie gdzie) po 3 dniach postoju plama pod skrzynią ok 20x20cm, układ się ciągle zapowietrza, wręcz czasami wyrzuci płyn korkiem. Macie jakieś pomysły co to może być?
Dodam, że często (nie tylko na zimnym) dosłownie sika z wydechu, lecz nie zawsze. A pachnie to jak zwykła woda z sadzą.
Uszczelka pod głowicą siadła?
ABT + LPG 93 rok
[B4 2.0 ABT] Problem z wyrzucaniem płynu chłodniczego
-
- Forum Audi 80
Jedz do warsztatu i niech przeprowadza szczelność głowicy, a dokładniej czy spaliny nie znajdują się w płynie chłodzącym. Koszt zabiegu około 60zl czas trwania 15min.
Równie dobrze możesz kupić na allegro taki tester I sam przeprowadz test, nie każdy warsztat posiada takowy sprzęt, pomimo że jest to naprawdę w dobrej cenie i bardzo ułatwia życie.
Pozdrawiam.
Równie dobrze możesz kupić na allegro taki tester I sam przeprowadz test, nie każdy warsztat posiada takowy sprzęt, pomimo że jest to naprawdę w dobrej cenie i bardzo ułatwia życie.
Pozdrawiam.