[B3 SB] Dziwne huczenie
[B3 SB] Dziwne huczenie
Witam! Koledzy mam problem z dziwnym huczeniem które pojaiwia sie w paśmie od 100-125km/h,później ustaje. Nie wiem czy to wina opon czy łożysk, dodam że jak lekko skręcam kierownicą to owe huczenie ustaje!.Nie robiłem w sumie jeszcze zbieżności!
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Cieżka sprawa do okreslienia jednoznacznie, jeden skutek przyczyn wiele. Ja na Ppoczątek proponowąłbym zrobić tak: pierw pojechać do jakiegoś znajomego oponiaża niech rzuci okiem na opony i jak jest kumaty to stwierdzi czy opona jest wyjachana albo wyząbkowana i powie Ci czy moze huczec, nasteonie sprawdziłbym łożyska, czy nie mają luzy i czy sie nie przytarły (oczywiście tył i przód) a na koniec zbierzność bo jak wiadomo pare złotych trzeba dać a szkoda jesli sie okaże ze to nie jest to. Powodzenia
-
- Forum Audi 80
Witam Mi tez od pewnego czasu podczas jazdy tak huczy jak przy terenowym bieżniku tak w przedziale 60 -80 później jest to mniej odczuwalne, i nie ważne czy na biegu czy luzie, podejrzewam któreś z łożysk stawiam na tył ale jak to konkretnie sprawdzić zanim pojade na warsztat (myślałem że zimówki są tak głośne ale zmieniłem na letnie i to samo).
Już po wymianie prawe tylnie wymienione 45 zł łożysko w hurcie + wymiana 40 i cichutko jak łza tylko że jak sprawdzali wszystko to wyszło że łożyska amorków mają lekki luz nie tak dawno je wymieniałe (febi) z 10 tys i już by się kończyły? chyba że tak mają? ale na razie muszą pojeździć. dzięki za pomoc