Audi 90 b3 2,3 quattro by bokers
To już łatwiej wsadzić 4.2, przy 2,7 trzeba sporo przerabiać kolektory bo wadzą jak dobrze pamiętam.
Tanio i dobrze to tylko 1.8T, a jak masz za dużo PLN to zakujesz i będzie bardzo dobrze.
Później 4.2 - drożej, trochę więcej rzeźby ale na starcie masz min 300KM - też można uturbić (poszukaj na forum - jest opisane genialne b4 4.2bT)
W mojej ocenie 2.7 jest na końcu tej listy, ale ja się mało znam ;P
Tanio i dobrze to tylko 1.8T, a jak masz za dużo PLN to zakujesz i będzie bardzo dobrze.
Później 4.2 - drożej, trochę więcej rzeźby ale na starcie masz min 300KM - też można uturbić (poszukaj na forum - jest opisane genialne b4 4.2bT)
W mojej ocenie 2.7 jest na końcu tej listy, ale ja się mało znam ;P
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
2.7 jest w osprzęcie gorszy od 2.2T 20v. Do tego dochodzi przeróbka całej elektryki, cięcie budy... nie polecam. 2,7 to można w c4 zapodać, tam pasuje idealnie.
Mimo niechęci niektórych, wynikającej prawdopodobnie z niewiedzy, polecam 1.8T.
[ Dodano: 2018-03-07, 07:50 ]
ps. 1.8T nie trzeba kuć do mocy ok. 360 KM , przy dobrze zrobionym przebiegu momentu, czyli nie-dieslowskim.
Mimo niechęci niektórych, wynikającej prawdopodobnie z niewiedzy, polecam 1.8T.
[ Dodano: 2018-03-07, 07:50 ]
ps. 1.8T nie trzeba kuć do mocy ok. 360 KM , przy dobrze zrobionym przebiegu momentu, czyli nie-dieslowskim.
Czytałem troche na forum o tych silnikach 1,8t i kazdy pisze o 150, 180 i 190KM a co z 225 z Audi TT ?
Znalazlem cos takiego:
https://www.gumtree.com/p/audi/audi-tt- ... 1289403207
miałbym transport w śmiesznej cenie, czemu odrazu nie wrzucic takiego co ma wyjsciowo wiecej mocy ?
Znalazlem cos takiego:
https://www.gumtree.com/p/audi/audi-tt- ... 1289403207
miałbym transport w śmiesznej cenie, czemu odrazu nie wrzucic takiego co ma wyjsciowo wiecej mocy ?
Panowie bo mam problem z podświetleniem licznika i dodatkowych zegarów, wydaje mi się ze winny jest regulator natężenia światła, bo peknieta jest ten biały plastik, czy jak połączenie te dwa gwinty jakims przewodnikiem na stałe to powinno swiecic makrymalnym natężeniem światła ?
A z innej beczki to jak działa na tym forum naliczanie napisanych postów? Napisałem ich klkanascie a na liczniku widnieje cały czas 4.
A z innej beczki to jak działa na tym forum naliczanie napisanych postów? Napisałem ich klkanascie a na liczniku widnieje cały czas 4.