[Cabrio] Kiedy i jakie przeprowadzono zmiany/liftingi ?
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
cabrio mialy poliftowy srodek od lipca "94 roku, siwusek z naszego forum ma caba z '94 i juz ma poliftowy srodek, wydaje mi sie ze we wszystkich b4 tak wlasnie bylo, mogly sie zdarzyc jakies nie dorobki z jakis promocji gdzie na fabryce zostaly przedliftowe wnetrza, ale zaczeto zakaldac je od lipca '94
ps...byl projekt przodu b3 w cabrio, kiedys widzialem zdjecie ale nie wszedl do seryjnej produkcji
ps...byl projekt przodu b3 w cabrio, kiedys widzialem zdjecie ale nie wszedl do seryjnej produkcji
Ostatnio zmieniony 12 lut 2015, 12:21 przez Kolczat, łącznie zmieniany 1 raz.
ja ci podalem nr z etki,Viteknt pisze:Bo szukam takiego zdesia i sa na allegro ale mają numer 8G0807365 , więc nie wiem czy to będzie pasować czy nie. Może ktoś z tych osób kto ma taki zderzak może potwierdzić?
może etka podaje numer całego zderzaka,
a jeśli myslisz o tej aukcji:
http://allegro.pl/audi-80-s2-coupe-cabr ... 23991.html
to może nr dotyczy tylko belki?
ogolnie jest to ten zderzak cabrio 98-00
....................................
przy okazji znalazłem, może się przyda:
http://www.audi-cabrio-club.info/ac/sup ... 40&lang=de
- Monster_C4
- Forum Audi 80
- Monster_C4
- Forum Audi 80
To zapytam również tutaj - pozostanie dla potomnych.
Jak jest z częściami Cabrio / 80 B4? Gdzie podobieństwa, gdzie różnice?
Czy przykładowo maska, zderzak, błotniki przód są takie same?
Jak zawieszenie, hamulce, amortyzatory?
Myślę, że warto to również zebrać w tym temacie - będzie kompendium.
[ Dodano: 2014-06-05, 17:57 ]
Czy konfiguracja typu dodatkowy stop w klapie, poliftowe kieszenie drzwi, ale zagłówki z dziurami w 1995roku jest "właściwa"? Bo jest takie auto i zastanawiam się czy to szczepan, czy po prostu okres przejściowy, bo to też możliwe.
Czy konfiguracja typu dodatkowy stop w klapie, poliftowe kieszenie drzwi, ale zagłówki z dziurami w 1995roku jest "właściwa"? Bo jest takie auto i zastanawiam się czy to szczepan, czy po prostu okres przejściowy, bo to też możliwe.
Monster_C4, może moje informacje nie do końca będą stanowiły kompendium wiedzy - bardziej należy to traktować jako pogadanka
Odnośnie podobieństw i różnic w częściach między cabrio a pozostałymi wersjami nadwoziowymi, to na podstawie e30 cabrio mogę powiedzieć, że prawdopodobnie inne są błotniki i drzwi.
W e30 spowodowane było to tym, że progi były wyższe i bardziej masywne, przez co zarówno drzwi jak i błotniki były niższe…co oczywiście stanowiło pewien problem przy zakupie na rynku wtórnym.
Większych różnic nie było natomiast w częściach mechanicznych: silnik/osprzęt, zawieszenie, hamulce, itp. A nawet, jeśli jakieś różnice były - może było zamiennie stosować.
A ogólnie, jeśli chodzi o moje spostrzeżenia w dostępności części to jestem rozczarowany bo do mojej 80tki cabrio w serwisie nie jest łatwo. A do 9 lat starszego e30 nie było żadnego problemu.
Odnośnie podobieństw i różnic w częściach między cabrio a pozostałymi wersjami nadwoziowymi, to na podstawie e30 cabrio mogę powiedzieć, że prawdopodobnie inne są błotniki i drzwi.
W e30 spowodowane było to tym, że progi były wyższe i bardziej masywne, przez co zarówno drzwi jak i błotniki były niższe…co oczywiście stanowiło pewien problem przy zakupie na rynku wtórnym.
Większych różnic nie było natomiast w częściach mechanicznych: silnik/osprzęt, zawieszenie, hamulce, itp. A nawet, jeśli jakieś różnice były - może było zamiennie stosować.
A ogólnie, jeśli chodzi o moje spostrzeżenia w dostępności części to jestem rozczarowany bo do mojej 80tki cabrio w serwisie nie jest łatwo. A do 9 lat starszego e30 nie było żadnego problemu.
kolego maska taka sama, drzwi pasują od coupe, błotniki co innego.Monster_C4 pisze:To zapytam również tutaj - pozostanie dla potomnych.
Zawieszenie przód to samo od każdej 80, tyl tylko cabrio.
Tapicerka drzwi pasuje tylko od każdego coupe czy cabrio, tylne kanapa tylko cabrio.
Tylna klapa każde cabrio, można założyć do przedlifta klapę z 3 stopem.
- siwusek216
- Forum Audi 80
Moze i kotlet ale co tam :mrgreen:
- 95 zmiana deski i boczków drzwi 2x airbag, konstrukcyjnie wsadzono podłużnice do bagażnika kolo zapasowe wylądowało pod podwójną podłogą tak jak ma większość z nas wcześniej było mocowane z lewej strony w pionie coś jak w coupe. Wycofano NG wprowadzono 1Z
-96 lampy soczewkowe, 3 stop, pełne zagłówki
-98 zderzaki CFL, oświetlenie porsche, 4x airbag 2.0 ABK zastąpiono 1.8 ADR
- 95 zmiana deski i boczków drzwi 2x airbag, konstrukcyjnie wsadzono podłużnice do bagażnika kolo zapasowe wylądowało pod podwójną podłogą tak jak ma większość z nas wcześniej było mocowane z lewej strony w pionie coś jak w coupe. Wycofano NG wprowadzono 1Z
-96 lampy soczewkowe, 3 stop, pełne zagłówki
-98 zderzaki CFL, oświetlenie porsche, 4x airbag 2.0 ABK zastąpiono 1.8 ADR
no to nie pasuje w przedlfcie nie masz podłużnic w bagazniku i koło masz z lewej strony, zaś w polifcie masz podłużnice i koło w podłodze tak więc musisz szukać od polifta , jakby co mam części z poliftówBerry pisze:Proszę Was o informację czy podłoga bagażnika oraz tylna ścianka były takie same w przed i po lifcie Audi 80 cabrio. Jestem w posiadaniu uszkodzonej z tyłu wersji poliftowej, a mam za dawcę wersję przedliftową. Orientuje się ktoś?