[ABC] Spalanie
[ABC] Spalanie
Czy ktoś może sprawdził spalanie audi 80 z silnikiem 2,6 z lpg ile to pali gazu ile benzyny prosze o odpowiedź
Ostatnio zmieniony 13 lis 2012, 15:58 przez artur435, łącznie zmieniany 2 razy.
tu masz dane katalogowe http://www.centrum.audi80.pl/content/view/59/55/
Myśle ze gazu to musisz liczyć około 15l a benzynki z 13l tak średnio :->
Myśle ze gazu to musisz liczyć około 15l a benzynki z 13l tak średnio :->
- siwusek216
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80
- Darek 80b3
- Forum Audi 80
Re: [80 B4 2.6 ABC] spalanie
Dla mnie pali w mieście jakieś 18l a nie oszczędzam - z tego co czytałem, to trochę dużo, ale z drugiej strony - nie chce mi się wierzyć w spalanie na poziomie 13, a w zimie 13.3 - phephephe W trasie, przy spokojnej jeździe zszedłem raz do 14l/100km - nie przekraczałem średnio 110km/h. Napęd na 4 łapka też robi swoje :>
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
A jak myślisz, przecież jak coś nie ma dachu metalowego to musieli jakoś usztywnić całą konstrukcję, a jak? przez różnego rodzaju wzmocnienia w drzwiach i generalnie w dolnej części auta, a dach i tak jest choćby z materiału i też swoje waży, a mechanizm na którym owy dach sie wspiera to też jest jakaś tam masa. Jak wszystko się zbierze do kupy to nie dziwne że Cabrio jest cięższe, wręcz powinno być.
- Darek 80b3
- Forum Audi 80
Pewnie masz po części rację, bo nie zachwyca mnie to spalanie i wiem, że jest coś nie tak, z tym, że ja na instalacji gazowej się nie znam, wogóle niewiele znam się na mechanice samochodowej, więc nie wiem, jak to sprawdzić, a oddanie samochodu do mechanika traktuję, jak oddanie swojego kompa do ,,serwisu informatycznego'' - wezmą kasę i gówno zrobią, a większość to cymbały - nie ufam i już, tak więc jak jeździ to jeździ, jak wciąga mi jak smok olej, to wciąga, ale jeździ, a jak trzeba depnięcie ma, a jak zgaśnie, to oddam na szrot Amen.Darek 80b3 pisze:rash wierzyć nie musisz nikt Ci nie karze może masz coś z instalacją skoro pali Ci około 18 litrów,to że jest to quattro też tego nie tłumaczy,chyba że jeździsz cały czas z cegłą na gazie,ja wolno też nie jeżdżę i nie wzięła mi jeszcze więcej jak 14l.Pozdro.
Wypraszam sobierash pisze:traktuję, jak oddanie swojego kompa do ,,serwisu informatycznego'' - wezmą kasę i gówno zrobią
Na pewno wszystko zależy od serwisu czy to informatycznego czy mechaniki pojazdowej. Znam jeden serwis mechaniki pojazdowej gdzie panowie naprawdę przykładają się do swojej pracy i nie boje się oddać im autka na np. zmiane rozrządu czy innych bardziej skomplikowanych "operacji" przy autku :->
Co do spalania silnika ABC na paliwie to sprawdzone w B4 ośka, średnio w mieście wychodzi około 1 litr na 100 kilometrów. Na trasie przy mojej spokojnej jeździe spalanie oscyluje w granicach 7 litrów Jeśli ktoś nie wierzy to zapraszam na pomiary :mrgreen:
Kolejny przykład: Audi A6 C4 z silnikiem 2.6 V6 (przebieg 375 tyś bez remontu) spalanie w jeździe mieszanej wychodzi 11 litrów Silnik nie jest kręcony powyżej 3 tyś obrotów <lol>
W silnikach V6 dużo zależy od stanu osprzętu... nawet jeden padnięty czujnik może znacząco wpłynąć na spalanie...