[B3 2.0 PS] Pedał od sprzęgła
-
- Forum Audi 80
[B3 2.0 PS] Pedał od sprzęgła
Witam, mam dosyć nietypowy problem, aczkolwiek mój pedał od sprzęgła powoli się że tak powiem wciska. Jak go podciągnę nogą od dołu to po jakimś czasie znów jest nisko. Oczywiście nie przeszkadza mi to w jezdzie ale mnie to zastanawia... oczywiście jak podciągnę ten pedał to jakby sprzęgło mi dłużej łapie. Jak jest niżej to odrazu. dodam że mam nowe sprzęgło od roku. Czyżby jakieś uszczelki się kończyły? szukałem takiego tematu na forum ale nie znalazłem. Jest tylko o zapadającym się na amen pedale sprzęgła. proszę o odpowiedź, pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Okej, jeżeli się okaże ze to ta sprężynka, to jak wytłumaczyć ze jak podciągnę noga sprzęgło do samej góry to jakby sprzęgło lapie dopiero w połowie? Czy to oznaka zapowietrzenia ? Sprzęgło mam nowe.
[ Dodano: 2018-03-17, 13:33 ]
Sprawdziłem co się tam pod nogami dzieje i niestety nic nie zauważyłem. Nagrałem filmik zobaczcie i oceńcie. Trochę nie pokoi mnie ten początkowy ruch czuje jakby było tak luźno. Czy to działa poprawnie?
Podrzucam filmik :
[ Dodano: 2018-03-17, 13:33 ]
Sprawdziłem co się tam pod nogami dzieje i niestety nic nie zauważyłem. Nagrałem filmik zobaczcie i oceńcie. Trochę nie pokoi mnie ten początkowy ruch czuje jakby było tak luźno. Czy to działa poprawnie?
Podrzucam filmik :