Ściągnąłem oczywiście schemat ze strony www.centrum.audi80.pl (Audi_80_elektryka_szyb.pdf). Wpiełem czerwony przewód (+, wg schematu PIN L30) w skrzynkę bezpieczników od dołu (nad nogami kierowcy) w miejsce gdzie znalazłem pusty plus.
Niestety jest to miejsce cały czas zasilone, więc szybki działają pomimo wyłączonej stacyjki, działanie mi nie przeszkadza, ale niestety podświetlanie przycisków działa cały czas co jest już problemem. Czy ktoś orientuje się gdzie powinienem się wpiąć aby mieć zasilanie tylko przy włączonej stacyjce? Może jakiś schemacik bezpieczników? Próbowałem jeszcze wpiąć się w ??bezpiecznik?? szyberdachu (srebrna kostka wielkości bezpiecznika, też w półeczce nad nogami kierowcy, niestety tam zasilanie jest również cały czas obecne.
Mam poza tym pytanie gdzie mam się wpiąć przewodem czarno niebieskim (PIN M75S - ??w skrzynce bezpieczników??).
Gdzie z przewodem niebiesko-żółtym (sunroof SW - czyżby szyberdach - ale podobny włącznik mam już podłączony, sądzę że jest to jakieś zasilanie szyberdachu).
Gdzie powinny iść przewody brązowo-żółty i brązowo zielony- wg schematu idą do FRONT DOOR SW - może centralny?
Który bezpiecznik w skrzynce jest od elektrycznych szyb? No i jaki powinien być?
Dodam że mam elektryczny szyber i elektryczne lusterka-to już fabrycznie, więc mogę próbować gdzieś pod nie podpinać się.
Pytanie z innej beczki-do czego służy ten układzik sterujący (POWER WINDOW/SUNROOF CONTROL UNIT) prawdopodobnie powinien być zamontowany pod kierownicą i tam go zamontowałem
![:-P](https://audi80.pl/images/smilies/jezyk_oko.gif)