[ALL]Przekładka silnika 1.8T do Audi 80 - FAQ
-
- Forum Audi 80
- JakiBoY
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1,8 AEB
- Kontakt:
Ja mam dwa zakręty zrobione i grzybek gabkowy skierowany w stronę jazdy oddycha ładnie. Filtr zimny. Jak miałem Stożek to cały czas gorący był nie wiem od czego zależy. No i dźwięk jest smakowity każdy myśli że upust mam założonyxenon112233 pisze:Panowie, jest jakis patent z filtrem czy tylko stozek podejdzie?
[ Dodano: 2018-05-13, 03:52 ]
A którędy kable przeciagales? Zdjęcie?skwaromir pisze:Ja mam wiązke eu i mam ecu za schowkiem. Co do filtra ja teraz robię z obudowy od tdi. Miałem stożek, ale mi się to nie podobało.
Jutro wrzucę zdjęcie filtra powietrza u mnie. Chciałem skrócić gumę i wyciągnąć filtr za atrape przed chłodnica ale nie mieści się
- JakiBoY
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1,8 AEB
- Kontakt:
Macie jakieś patenty na tylne zaciski do cabrio? Od czego podejdę bez rezania linki ręcznego? Ewentualnie numer katalogowy oryginalnych zacisków tylnych. Skończyły mi się tloczki i hamowanie trwa jak stąd do Szanghaju. Może od 2.8 podejda dwutloczkowe bez modyfikacji.
Drugie pytanie kto z was ma zamontowany adapter pod chłodnice oleju? Na jaki gwint to jest? M20 m18? Tyle tego że nie wiem.
[ Dodano: 2018-05-30, 18:14 ]
Drugie pytanie kto z was ma zamontowany adapter pod chłodnice oleju? Na jaki gwint to jest? M20 m18? Tyle tego że nie wiem.
[ Dodano: 2018-05-30, 18:14 ]
A powiedz mi czy wkladales zewnętrzna chłodnice oleju? Jak tak to jakiej podstawki nad filtrem użyłes z jakim gwintem? Chcę kupić adapter żeby czujniki wkręcić w niego ale nie wiem na jaki gwint i wymiary bo jest tego trochędavidd1986 pisze:
Ma ktoś doświadczenie z programowaniem mapy od AJL do AEB'a ? Sterowniki od tego pierwszego są w cenie (podobno pasuje p&p) i jest ich mało a mam dwa wolne sterowniki od aeb i może da radę mapę zapodać z ori sterownika AJL.
Generalnie to jeżeli ktoś ma immo oryginalne w aucie i sterownik od 1.8t ze starszą wersją immo jak w naszych autkach to powinno się to dać zesparować - u mnie śmiga sterownik z 96 roku po adaptacji immo i nic nie trzeba było wymazywać
Generalnie to jeżeli ktoś ma immo oryginalne w aucie i sterownik od 1.8t ze starszą wersją immo jak w naszych autkach to powinno się to dać zesparować - u mnie śmiga sterownik z 96 roku po adaptacji immo i nic nie trzeba było wymazywać
Cześć, niebawem będę zaczynał zabawę ze swapem mam dawcę Passata całego i biorcę 80 b3 quattro 87r silnik 1.9 SD. Mam nietypowe pytanie czy w drugą stronę swap mojego 1.9 SD pod skrzynię z passata mogę zrobić (ta konfiguracja wylądowałaby w Buggy Barracuda ) Zastanawiam się jak to zrobić bo w sumie potrzebna mi będzie też elektryka z 80tki hmmm